Ázsia-kupa: botrány az indiaiaknál, vezetőváltás a rajt előtt

Vágólapra másolva!
2010.12.28. 12:49
Nem egészen két héttel a labdarúgó Ázsia-kupa rajtja előtt hazatért az indiai válogatott edzőtáborából Pradip Choudhury csapatmenedzser. Choudhury nem ápolt jó viszonyt Bob Houghton szövetségi kapitánnyal, ezért távozott; helyére Raul Carmo Fernandest nevezték ki.

Az egykori válogatott futballista Choudhury nagy népszerűségnek örvendett a játékosok körében, ám a szövetségi kapitányi posztot négy éve betöltő angol Bob Houghtonnal nem jött ki, ami veszélyeztette a keret harci szellemét – ezért történt a váltás.

Nem ez az egyetlen zavaró tényező a válogatott körül. Miközben az indiai szövetség a közelmúltban 15 évre szóló, 150 millió dolláros kereskedelmi szerződést kötött, és ettől a sportág népszerűségének további növekedését reméli, a helyi sajtó rendkívül kritikusan ír a vezetőségen belüli személyi ellentétekről – főképp azért készül a csapat már most Dubaiban, hogy játékosait kivonják a nyilvánosság előtt zajló viták negatív hatása alól.

A 2011. január 7. és 29. között Katarban sorra kerülő Ázsia-kupán India Ausztráliával, Dél-Koreával és Bahreinnel lesz egy csoportban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik