Ázsia: futballtörténelmet írt a nő, aki férficsapattal lett bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.23. 12:53
null
Csan Jüen-ting futballtörténelmet írt (Fotó: the-afc.com)
Bajnokot avattak pénteken a hongkongi Premier League-ben, a címet az Eastern hódította el, miután idegenben 2–1-re legyőzte a South China együttesét, és behozhatatlan előnyre tett szert.

 

 

Az Eastern az utóbbi két évtizedben az első bajnoki címét szerezte meg, de nem ez az igazán különleges a sikerben. A csapatot egy hölgy, Csan Jüen-ting vezette a diadalig.

Ezzel Csan Jüen-ting az első női vezetőedző a profi futball történetében, aki egy férficsapattal élvonalbeli bajnok lett. És itt még mindig nincs vége, további érdekesség, hogy Csan Jüen-ting mindössze 27 éves (tehát nagyon fiatal vezetőedzőről van szó) és ez volt az első szezonja a klub kispadján.

Az Eastern csupán egyszer szenvedett vereséget a szezonban, a legtöbb gólt szerezte és a legkevesebbet kapta a kilenc csapatos mezőnyben.

Csan Jüen-ting a szezon közben vette át a csapatot, decemberi kinevezésekor ő lett az első női menedzser a hongkongi Premier League-ben, korábban másodedzőként dolgozott más élvonalbeli kluboknál, de volt adatelemző is. Női vonalon is edzősködött, de a futsalban is van múltja trénerként.

Csan Jüen-ting (Fotó: scmp.com)
Csan Jüen-ting (Fotó: scmp.com)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik