Az Atlético hasonló cipőben van, mint a Real

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.05. 10:52
null
Diego Costára szombaton nem számíthat az Atlético Madrid (Fotó: Reuters)
Ha hétvége, akkor bajnoki víkend az öreg kontinens labdarúgópályáin. A Bundesligában a 29., az olasz és a spanyol első osztályban egyaránt a 32. kört, Angliában pedig a 33. fordulót rendezik meg. A szombati játéknapon pályára lép a Bayern, a Dortmund, a Barcelona, a Real és az Atlético Madrid, valamint a Chelsea, a Manchester City és a Manchester United is. Topliga-beharangozónk.

 

SPANYOLORSZÁG

Leesne az állunk, ha borulna az Atlético, Barcelona, Real Madrid sorrend a Primera Divisiónban ezen a héten, a listavezető trióból ugyanis a „matracosok” és a katalánok is jóval esélyesebbek aktuális ellenfelüknél (Villarreal, ill. Betis), a legveszélyesebb riválisa éppen a harmadik Real Madridnak van a San Sebastián-i Real Sociedad révén, ráadásul idegenben.

A királyi gárda a fentiek ellenére (vagy éppen azért) a ma este nyolckor kezdődő mérkőzésen nem számít legjobbjára, Cristiano Ronaldóra, akit szerdán elővigyázatosságból le kellett cserélni a Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő hajrájában.

„Cristiano pihenéssel tölti majd a szombati napot, mert kissé fáradt, és kisebb problémája van. Rengeteg tétmeccsen lépett pályára ebben az idényben, szeretnénk, ha kicsit pihenne. Közösen hoztuk meg a döntést, hogy kihagyja a szombati találkozót” – indokolt Carlo Ancelotti, a madridiak mestere a pénteki sajtótájékoztatón. CR helyét Gareth Bale veszi át a csapatban.

Az Atlético hasonló cipőben van a tekintetben, hogy nélkülözni kénytelen első számú góllövőjét, a hétközi BL-meccsen megsérülő, majd lecserélt Diego Costát. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a brazil származású támadó combja nem szakadt el a Barcelona ellen, így szombati pihenője után bizonyára ott lehet majd a visszavágón. A Villarreal elleni bajnokit nemcsak Costa hagyja ki, hanem Arda Turan is.

A Barca drukkerei ugyanakkor jó híreket kaptak tegnap: Carles Puyol csapakapitány már az együttessel edzett, és tagja a Betis elleni 19-es meccskeretnek.

NÉMETORSZÁG

A bajnoki címét megvédő Bayern München már csak a rekordokkal hadakozik a hátralévő hat fordulóban. Ezúttal Augsburgba utaznak a bajorok, akik 54 mérkőzésesre terebélyesítenék veretlenségi sorozatukat a Bundesligában.

A Leverkusen péntek esti vereségét kihasználhatja a Dortmund és a Schalke is: győzelme esetén mindkét alakulat végleg leszakíthatná magáról az utóbbi tizenkét tétmeccséből csupán egyet megnyerő gyógyszergyári legénységet. A második Borussia a(z épp a Bayer kárára) BL-selejtezős helyre pályázó Wolfsburgot fogadja, míg a harmadik Schalke – Szalai Ádám klubja – Brémában vendégszerepel.

A liga másik magyarjának, Huszti Szabolcsnak a csapata, a Hannover vasárnap játszik, Braunschweigben lép pályára.

ANGLIA

A liverpooli sikersztori vasárnap íródhat tovább a West Ham pályáján, a szombat viszont még az üldözők napja a Premier League-ben. Mindenekelőtt a második Chelsea-é, amely győzelme esetén – meglehet, csak időlegesen – visszavehetné az éllovas-pozíciót a „vörösöktől”. José Mourinho együttesére a Stoke vár a Stamford Bridge-en.

A vesztett pontok tekintetében első, a tabellán harmadik Manchester City a Southamptont látja vendégül, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak a számára. A másik manchesteri gárda, a United – a Cityvel ellentétben – nem a bajnokságra, hanem a BL-re koncentrál, így az előzetes hírek szerint csupán a „második sorával” lép pályára Newcastle-ben.

OLASZORSZÁG

A veronai városi rangadó (Chievo–Verona) a kétmeccses szombati játéknap slágere a Serie A-ban – a másodvirágzását élő Luca Tonival. A Hellas maholnap 37. életévét betöltő csatára 27 találkozón 15-ször volt eredményes ebben a bajnokságban, nála többször csak Ciro Immobile (17) és Carlos Tévez (18) keserítette az ellenfeleket.

LABDARÚGÓ-TOPLIGÁK, A SZOMBATI PROGRAM

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
33. FORDULÓ
13.45: Manchester City–Southampton (Tv: Digi Sport1)
16.00: Newcastle United–Manchester United (Tv: Digi Sport1)
16.00: Norwich–West Bromwich Albion
16.00: Hull–Swansea
16.00: Cardiff–Crystal Palace
16.00: Aston Villa–Fulham
18.30: Chelsea–Stoke (Tv: Digi Sport1)

OLASZORSZÁG, SERIE A
32. FORDULÓ
18.00:
Chievo–Verona (Tv: Sport Klub)
20.45: Inter–Bologna

SPANYOLORSZÁG, PRIMERA DIVISIÓN
32. FORDULÓ
16.00: Atlético Madrid–Villarreal (Tv: Sport2)
18.00: Barcelona–Real Betis (Tv: Sport2)
20.00: Real Sociedad–Real Madrid (Tv: Sport2)
22.00: Rayo Vallecano–Celta Vigo

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
29. FORDULÓ
15.30: Werder Bremen–Schalke 04
15.30: Nürnberg–Borussia Mönchengladbach
15.30: VfB Stuttgart–Freiburg
15.30: Augsburg–Bayern München
15.30: Eintracht Frankfurt–Mainz 05
18.30: Borussia Dortmund–Wolfsburg (Tv: Eurosport2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik