Ausztria: megreformálják a labdarúgó-bajnokságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.02. 17:35
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a 2018–2019-es kiírástól a jelenlegi tíz helyett tizenkét csapat szerepel az első osztályban. A bajnokság lebonyolítása is változik, bevezetik a playoffot – jelentette be pénteken Bécsben a liga elnöksége.

A következő utáni idénytől 12 csapat száll harcba az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnoki címért. Jelenleg 10 csapat szerepel az osztrák Bundesligában, és mindegyik együttes négyszer mérkőzik meg valamennyi riválisával (kétszer otthon, kétszer idegenben), így 36 forduló után fejeződik be a bajnokság.

A 2018–2019-es szezontól a 12 csapatos bajnokság lebonyolítása a következő lesz: egy oda-visszavágó, azaz 22 forduló után véget ér az alapszakasz, és a rájátszás következik. A helyezésük alapján két csoportra osztják a 12 csapatot. Az első hat tovább küzdhet a bajnoki címért, a második hat az alsóházban szerepel tovább (2002 és 2004 között hasonló rendszerben zajlott nálunk az NB I).

Fontos, hogy az osztrákoknál az alapszakasz után elfelezik az addig szerzett pontokat. A bajnokságból csak egy – értelemszerűen az utolsó – csapat esik ki.

A másodosztályban 10 helyett 16 csapat szerepel majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik