Ausztrália: edzőnek hívják az argentin csatárlegendát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.11. 14:10
null
Batistutát Ausztráliába hívják edzőnek (Fotó: AFP)
Nem akármilyen ötlet fogant meg az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (A-League) szereplő Adelaide Unitednél: az utolsó előtti helyen végző klub Gabriel Batistutát szeretné megnyerni edzőnek.

Minden idők egyik legjobb argentin csatára játékosként egy-egy szezont töltött a River Plate, majd a Boca Juniors együtteseiben, de az olasz élvonalban vált világklasszissá. 1991 és 2000 között a Fiorentinában 332 tétmérkőzésen 207 gólig jutott, majd két és fél szezont lehúzott az AS Romában (2001-ben a fővárosiaknál szerezte pályafutása egyetlen olasz bajnoki címét), és 12 mérkőzés erejéig játszott az Interben is. Pályafutását 2003 és 2005 között a katari al-Arabiban zárta le.

Az argentin válogatottal kétszer nyert Copát (1991, 1993) egyszer Konföderációs Kupát (1992), 78 mérkőzésen 54 gólt szerzett, gólcsúcsát tavaly nyáron döntötte meg Lionel Messi.

Visszavonulása után évekig Ausztráliában, Perth városában élt, majd 2012-ben hazatérve a Colónnál vállalt munkát, és másfél évig a Santa Fe-i klub technikai vezetője volt. Tavaly úgy nyilatkozott, egy megfelelő ajánlat és jó lehetőség esetén végre belevágna az edzősködésbe.

Az Adelaide United tavaly bajnoki címet nyert, az idén azonban a tízcsapatos bajnokságban csupán a 9. helyen végzett, így az utolsó forduló után Guillermo Amor edző lemondott. A klub első embere, Grant Mayer megerősítette, hogy az utódlásra kiszemeltek közül Batistuta prioritást élvez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik