Ausztrália: a veterán Mark Viduka bejelentette visszavonulását

Vágólapra másolva!
2010.02.13. 12:17
Nem csupán gólszerzésben, hanem társai kiszolgálásában is jeleskedett, robusztus, erős testalkatának köszönhetően jól tartotta meg a labdát – röviden így lehetne jellemezni Mark Vidukát, az ausztrál labdarúgás legendás alakját. Azért vált aktuálissá a kilenc hónapja legfeljebb a barátaival futballozó Viduka jellemzése, mert a 34 esztendős csatár bejelentette visszavonulását.

Még szülővárosának csapata, a Melbourne Heart egyik vezetője, Scott Munn sem tudta rábírni a nagyszerű gólvágót a folytatásra (levezetésre?).

„Beszéltem vele, és hajthatatlannak bizonyult – kezdte mondandóját Munn. – Tiszteletben tartjuk döntését, de bízunk benne, hogy a jövőben tanácsaival segíti klubunkat."

Viduka pályafutása során szerepelt többek között a Celtic, a Leeds United, a Middlesbrough és a Newcastle United csapatában is, az ausztrál válogatottal pedig kijutott a 2006-os világbajnokságra.

A németországi tornán egészen a nyolcaddöntőig jutott a csapat, ahol a későbbi győztes Olaszország búcsúztatta: az egyetlen gólt Francesco Totti szerezte – tizenegyesből, a 95. percben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik