Átigazolások: Szalai csapattársa lesz az „új Ballack”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 20:17
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Schalke szerződtette a másodosztályú Bochum középpályását, Leon Goretzkát. A 18 esztendős tehetséget a szakemberek az „új Michael Ballackként” tartják számon.

Goretzka a Bochumban nevelkedett, a felnőttcsapatban mindössze egy szezont játszott, ám a Schalke vezetőit ebben az egy idényben meggyőzte arról, hogy érdemes őt szerződtetni. Az 1995-ös születésű középpályás a mögöttünk hagyott szezonban 32 német másodosztályú bajnokin négy gólt szerzett, valamint öt gólpasszt adott. A német utánpótlás-válogatottakban eddig 30-szor lépett pályára, a felnőttek között (még) nem kapott lehetőséget. A Szalai Ádámot is soraiban tudó gelsenkircheni klub a hírek szerint kevesebb mint hárommillió euróért kaparintotta meg Goretzkát, a szerződés időtartama nem ismert.Goretzka a Bochumban nevelkedett, a felnőttcsapatban mindössze egy szezont játszott, ám a Schalke vezetőit ebben az egy idényben meggyőzte arról, hogy érdemes őt szerződtetni. Az 1995-ös születésű középpályás a mögöttünk hagyott szezonban 32 német másodosztályú bajnokin négy gólt szerzett, valamint öt gólpasszt adott. A német utánpótlás-válogatottakban eddig 30-szor lépett pályára, a felnőttek között (még) nem kapott lehetőséget. A Szalai Ádámot is soraiban tudó gelsenkircheni klub a hírek szerint kevesebb mint hárommillió euróért kaparintotta meg Goretzkát, a szerződés időtartama nem ismert.

Nyolc év után elhagyja a Premier League-ben érdekelt. Arsenalt Vito Mannone. A 25 esztendős kapus kétéves szerződést kötött a szintén angol élvonalbeli Sunderlanddel, amelynél a Liverpoolhoz távozó Simon Mignolet pótlása lehet a feladata. Mannone – aki az Arsenalban mindösszesen 15-ször lépett pályára – átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra a klubok.

Az FA-kupa győztes Wiganben folytatja a pályafutását James Perch, aki eddig a Newcastle Unitedet erősítette. A 27 esztendős védő négyéves szerződést kötött az élvonalból kiesett együttessel, a vételár ez esetben sem ismert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik