Átigazolások: Fred a Sahtarban; újabb szerbet vett a Benfica

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 15:52
Az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sahtar Doneckben folytatja a pályafutását Fred, az Internacional brazil középpályása. A 20 esztendős játékos ötéves szerződést kötött a Sahtarral, amely 15 millió euróért vásárolta meg őt eddigi együttesétől.

Fred – aki nem összekeverendő a brazil válogatottal a Konföderációs Kupán szereplő támadóval – ezen a nyáron már a harmadik, míg jelenlegi keretében a 11. brazil játékosa lesz a donecki együttesnek.

A mögöttünk hagyott szezonban a portugál bajnokságban, a Portugál Kupában és az Európa-ligában is második helyen záró Benfica ötéves szerződést kötött a szerb Sztefan Mitroviccsal, aki a legutóbbi idényben a Kortrijket erősítette. A 23 esztendős középhátvéd játékjogáért 1.1 millió eurót fizettek a lisszaboniak a belgáknak. Mitrovics ezen a nyáron – Lazar Markovics, Miralem Szulejmani és Filip Djuricsics után – már a negyedik szerb szerzeménye a Benficának.

A francia élvonalban szereplő Olympique Marseille eközben bejelentette Dimitri Payet szerződtetését. A 26 esztendős szélső a hírek szerint tízmillió euró ellenében távozik a Lille-től, amelyet 2011 óta erősített. Payet a 2012–2013-as szezonban 38 francia bajnokin 12 gólt szerzett, és 18 gólpasszt adott a Lille játékosának, alighanem ezekkel a mutatókkal keltette fel az OM érdeklődését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik