Árpád-kupa: a San Franciscó-i Hungarians megverte a Torontói Fradit

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.09.08. 12:37
null
A 23. Árpád-kupa résztvevői (Fotó: <a href="https://www.bocskairadio.org/hajra-magyarok-a-23-arpad-kupa-2019-cleveland/">bocskairadio.org</a>)
Több hónapos szervezést követően, Clevelandben rendezték meg a 23. Árpád-kupa amatőr öregfiúk labdarúgótornát.



Két magyarországi csapat, a Szekszárd és az Eger mellett San Franciscóból, Torontóból, New Yorkból, Chicagóból és Clevelandből érkezett magyar csapatok is részt vettek a 23. Árpád-kupán – tájékoztatta a Nemzeti Sportot Csibi Lóránd főszervező.

A 23. Árpád-kupa megnyitó ünnepségen Magyarország chicagói főkonzulátusának konzulja, Pálmai Zsuzsanna elmondta, a főkonzulátus a Külügyminisztériummal közösen mindig támogatja az ilyen jellegű rendezvényeket.

Az első nap minden csapat két-két mérkőzést játszott. Másnap pedig egy-egy csoportmérkőzés következett, majd a helyosztókat rendezték meg. A döntőben a San Francisó-i Hungarians és a Torontói Fradi csapott össze, és előbbi győzött 3–0-ra.


A díjkiosztó egyik díszvendége a magyar származású korábbi NFL-játékos, Meskó Zoltán volt.

A torna záró záró ünnepségén Pálmai Zsuzsanna Magyarország chicagói főkonzulátusának konzulja felolvasta Szijjártó Péter Magyarország Külügyminiszterének köszöntő levelét, amelyben a külügyminiszter szívből gratulált úgy a résztvevőknek, mint a szervezőknek. Csibi Lóránd pedig köszönetet mondott a támogatóknak.

„A 23. Clevelandi Árpád Kupa szervező bizottsága és jómagam nevében szeretnénk megköszönni a Magyar Államnak a Bethlen Gabor Alapon át folyósított jelentős támogatást, amelyet e neves, régi hagyományokat őrző, labdarúgó torna megszervezésére bocsátottak rendelkezésünkre. Úgyszintén szeretnénk megköszönni Magyarország chicagói főkonzulátusának is a mindenfajta segítséget, amelyet a hosszú hónapok szervezése alatt nyújtottak nekünk” – fogalmazott Csibi Lóránd főszervező.

További részletek az alábbi videóban

23. ÁRPÁD-KUPA
VÉGEREDMÉNY
1. San Franciscó-i Hungarians, 2. Torontói Fradi, 3. Szekszárdi öregfiúk, 4. ISB FC, 5. Clevelandi Hungária FC, 6. New York, 7. Chicago 8. Eger

Gólkirály: Vayer Gábor
Legjobb játékos: Krómer Patrik
Legjobb kapus: Gyermán Sándor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik