Argentína: Van tíz bunkó, aki...– Maradona edzője Messiről

Vágólapra másolva!
2015.10.15. 19:16
null
Messi és Maradona, két argentin ikon (Fotó: AFP)
César Luis Menotti, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként 1978-ban vb-t nyerő – utána klubszinten több neves klub mellett a Barcelonát is irányító – tréner védelmébe vette Lionel Messit, aki ott sem volt azon a két vb-selejtezőn, amelyen honfitársai előbb otthon kaptak ki 2–0-ra Ecuadortól, majd 0–0-ra végeztek Paraguayban.

 




„Van tíz bunkó, aki azt szeretné, ha valami eredetit tudna csinálni, de közben nem ért semmit. Ezek a bunkók aztán képesek megfertőzni az országot. Olyanok, mint a hangyák, és nem lehet kiirtani őket. Messivel egész egyszerűen más minőséget képvisel a válogatott – varrta el a szálakat Menotti, utalva arra, hogy Messi kritikusa szerint a négyszeres aranylabdás nagy tornán nem képes győzelemre vezetni a nemzeti együttest, amelynek viszont függőséget okoz úgy a jelenléte, mint a hiányzása. – A csapat többi tagjának nincs más választása, az ő segítségére kell lennie. Argentína néha megadja neki ezt a segítséget, olykor viszont nem.”

Menotti szerint hiba összehasonlítani Diego Maradonát és Messit – utóbbi pályafutása során nem tud szabadulni előbbi árnyékától –, bár azért párhuzamot ő is talált a két klasszis között.

„Az utolsó húsz méterük hasonlít. Diego viszont sokkal inkább támadta labdával a kaput, mint egy igazi vezér. Messi ezzel szemben sokkal több helyes döntést hoz, ami a csapat érdekét szolgálja, hiszen kiveszi a részét az összjátékból. Ez annak tudható be, hogy teljesen másfajta képzésben részesültek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik