Nemzetisport.hu 2011.02.07 16:49 Frissítve: 2013.06.09 02:35

Argentína: négy nappal a tavaszi rajt előtt megvan az őszi bajnok új edzője

Hétfőn Eduardo Berizzót nevezték ki az argentin labdarúgó-bajnokság őszi idényét (apertura) megnyerő Estudiantes La Plata vezetőedzőjévé.

A játékosként a Newell’s Old Boyst, a River Plate-et, az Olympique Marseille-t és a Celta Vigót is erősítő, jelenleg 41 éves Berizzo Marcelo Bielsa chilei szövetségi kapitány segítőjeként szerzett edzői tapasztalatokat az elmúlt években, vezetőedzőként most debütál.

Az Estudiantesszel 2009-ben Libertadores-kupát nyerő Alex Sabella a múlt héten mondott le a vezetőedzői posztról, meglepetésszerű döntését a klub vezetőségével kialakult nézeteltérésével indokolva. Juan Sebastián Verón csapatkapitány és a többi játékos saját filozófiája elárulásának minősítette Sabella rosszul időzített távozását.

Berizzo játékoskori első csapata, a Newell's Old Boys ellen vezeti csatába új tanítványait az argentin tavaszi idény (clausura) magyar idő szerint péntekről szombatra virradóra megkezdődő első fordulójában.

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.