Argentína: két embert lelőttek a Boca Juniors meccse előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.22. 09:31
Két ember életét vesztette abban a lövöldözésben, amely a két nagy múltú argentin labdarúgócsapat, a Boca Juniors és a San Lorenzo felkészülési mérkőzése előtt zajlott le. Az ország nemzetbiztonsági hivatalának vezetője, Sergio Berni elmondta, száz lövés dördült el a Buenos Aires-i összetűzésben, amelyben a két résztvevő szurkolótábor egyaránt Boca-fanatikusokból áll.

A Doce nevű huligáncsoport tagjai a mérkőzés kezdete előtt csaptak össze a szintén Boca-hívekből álló társasággal, a (fül)tanúk jelentése szerint a San Lorenzó-i Nuevo Gasometro stadion közelében dördültek el a lövések. Az incidens során egy 35 és egy 45 éves férfi veszítette életét.

„Impresszív lövöldözés volt, több mint 100-szor dördültek el a pisztolyok. A meccs előtt tizenöt napon át ragaszkodtunk ahhoz, hogy a vendég szurkolók ne utazhassanak el a meccsre. Sajnos megtörtént, amitől féltünk” – mondta Sergio Berni, az argentin nemzetbiztonsági hivatal vezetője, aki nem zárta ki, hogy a jövőben csak a hazai csapat fanatikusai látogathassanak ki a mérkőzésekre.

„Azt szeretnénk, hogy a hétvége ünnep legyen, ne pedig a gyász napja” – tette hozzá az elöljáró.

Argentínában sajnálatos módon gyakoriak a szurkolói összetűzések. A június 10-én elkezdett (majd több mint egy héttel később befejezett) Estudiantes–Lanús találkozót félbeszakították, miután a szünetben bemondták, hogy az egyik vendég drukker életét vesztette a meccs előtt a rendőrökkel történt összecsapás során.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik