Argentína: Bielsa dollármilliókat adományozott egykori klubjának

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.16. 10:25
null
Bielsa 2.5 millió dollárjából ötemeletes luxusszálloda épült Rasarióban (Fotó: AFP)
Nem nevezhetik fukarnak a Newell's Old Boys csapatánál Marcelo Bielsát, a Leeds United menedzsere ugyanis 2.5 millió dollárt adományozott egykori klubjának, amelyből egy ötemeletes luxusszállodát építtek fel a róla elnevezett stadion mellé.

 

 

A 63 éves szakember játékosként 1976 februárjában a rosariói klubnál mutatkozott be a profik között, majd edzői pályafutását is ott kezdte meg 1990-ben, és két év alatt 94 mérkőzésen irányította a csapatot, amellyel kétszer is bajnok lett.

A Newell's Old Boys sohasem feledte ezt a csodálatos időszakot, 2009 decemberében az addig El Coloso del Parque néven emlegetett stadiont is Bielsáról nevezte el.

 

Az argentin sportnapilap, az Olé azt írta, Bielsa most azzal viszonozta mindezt, hogy két és félmillió dollárt adományozott, amelyből a klub edzőközpontja mellett egy 2000 négyzetméter alapterületű, kívülről betonkolosszusnak tűnő, de belül teljes luxust nyújtó, ötemeletes szálloda épült. A munkálatokat Bielsa testvére, María Eugenia építész felügyelte.

 

A komplexum november 3-án, a klub 115. születésnapján nyílik majd meg, azonban a nagylelkű adományozó nem lehet ott, ugyanis csapata másnap a Wigan otthonában játszik bajnokit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik