Argentína: a menesztett kapitány biztos a vb-részvételben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.04.12. 13:30
Az argentin labdarúgó-válogatott éléről hétfőn menesztett szövetségi kapitány, Edgardo Bauza biztos benne, hogy a csapat kijut a 2018-as oroszországi világbajnokságra.

„Volt néhány jó eredményünk és néhány kevésbé jó, de ettől függetlenül Argentína megszerzi a vébékvalifikációt – mondta már menesztését követően a szakember, aki beszélt a selejtezős folytatásról is. – Négy nehéz mérkőzés vár a válogatottra.”

A dél-amerikai csoportban ötödik helyen álló argentinok Uruguayban és Ecuadorban vendégeskednek, az idegenbeli fellépések között pedig Venezuelát és Perut fogadják majd.

„Sokan nem értékelik a játékosok erőfeszítéseit. Ennek a generációnak voltak elveszített döntői a közelmúltban, de mindig igyekezett a tőle telhető maximumot nyújtani” – védte meg a kritikáktól az argentin válogatott futballistáit Bauza.

Az 59 éves szakember tavaly nyáron, a Copa Américát követően vette át a nemzeti együttes irányítását, amely akkor a dél-amerikai csoport harmadik helyén állt. Bauzával a vb-selejtezősorozatban három győzelem mellett három vereség és két döntetlen volt a mérleg, s az argentinok így 14 fordulót követően csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak. A hátralevő négy mérkőzésüket ráadásul az ötszörös aranylabdás Lionel Messi nélkül kell megvívniuk, mivel a Barcelona sztárját a Chile elleni összecsapást követően a partjelző megsértéséért eltiltották.

A helyi sajtó híreit megerősítette Claudio Tapia, a szövetség vezetője: ezek szerint Jorge Sampaoli, a Sevilla vezetőedzője az első számú kiszemelt az argentin kispadra. A tréner azonban egyelőre nem jelezte, hogy vállalná-e a feladatot. Sampaoli egyike a három argentin szakembernek, aki jelenleg európai nagy csapatnál dolgozik.

Az argentin médiában olvasható hírek szerint a jelöltek között található Diego Simeone (Atlético Madrid) és Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur) neve is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik