Aranylabda: Pelénél C. Ronaldo még nem legenda

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.01.14. 12:59
Még jó darabig hasonló színvonalon kell játszania a friss aranylabdás Cristiano Ronaldónak, hogy legendás labdarúgóvá váljon a háromszoros világbajnok Pelé szerint.

„Nálam mostanáig az utolsó igazán nagy játékos Zinedine Zidane. Ő legalább tíz évig futballozott nagyon magas szinten” – szögezte le minden idők egyik legjobbja, akit a FIFA tiszteletbeli Aranylabdával jutalmazott hétfő esti, zürichi gáláján.

Az irányt ugyanakkor jónak tartja Pelé, szerinte jó úton jár Cristiano Ronaldo, akit egyúttal jeles portugál elődjéhez, a január 5-én, 71 éves korában elhunyt Eusébióhoz hasonlított a brazil Fekete Gyöngyszem.

„Ma Messi és Ronaldo a többiek felett áll. Ronaldo egy kicsit Eusébióra emlékeztet engem. Ő is jó kötésű, emellett a nagy játékosokra jellemző eleganciával és kreativitással bír” – folytatta Pelé, majd arról is beszélt, hogy míg a múltban nagy jelentősége volt a szavazás végkimenetelét illetően egy-egy nagy torna, leginkább világbajnokság megnyerésének, addig – amint azt Cristiano Ronaldo és Lionel Messi példája mutatja – ma már ez nincs így.

„Ezzel nem azt mondom, hogy a világbajnokság megnyerése már nem fontos szempont, hanem azt, hogy a Bajnokok Ligája-szereplést hasonló súllyal veszik figyelembe” – tette hozzá.

Cristiano Ronaldo 2008 után második alkalommal érdemelte ki a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését. A Real Madrid világklasszis futballistája szoros küzdelemben előzte meg két riválisát, az FC Barcelona elmúlt négy alkalommal aranylabdás argentin játékosát, Lionel Messit és a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München francia szélsőjét, Franck Ribéryt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik