Aranylabda: Marozsán reméli, Lyonba kerül a díj, de nem hiszi, hogy miatta

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.12.02. 17:16
null
Marozsán Dzsenifer Budapesten nyert újabb Bajnokok Ligája-címet (Fotó: Dömötör Csaba)
Ugyan több sérülés is hátráltatta az év során, Marozsán Dzsenifer így is bekerült a 2019-es Aranylabdára jelöltek közé – de mint a goal.com nemzetközi verziójának adott exkluzív interjúban elárulta, nem hiszi, hogy meg is nyerhetné a díjat. A 27 esztendős labdarúgó beszélt a franciaországi vb-ről, valamint a Budapesten megnyert Bajnokok Ligája-fináléról is.  


Nagyon boldog vagyok így is. Hat játékosunk is ott van a Lyonból a jelöltek között és nagyon remélem, hogy közülünk kerül ki a győztes is– idézi a lap a Budapesten született, ám német válogatott labdarúgót, akinek este Párizsban, a France Football gáláján lesz jelenése csapattársaihoz hasonlóan.

A 97-szeres válogatott Marozsán vegyes érzelmekkel tekinthet vissza a 2019-es naptári esztendőre: klubcsapatával, a Lyonnal Bajnokok Ligáját nyert (nem is akárhol, Budapesten!), ám a németekkel nem tudott harcba szállni a végső elsőségért a franciaországi világbajnokságon.

Sosincs szerencsém a vébékkel, de muszáj pozitívnak maradni és tovább próbálkozni. Hiszek abban, hogy levontuk a tornán szerzett tapasztalatok tanulságait. Jó csapatunk van, ezt tudjuk magunk is. Talán a következő viadalon majd kijön a lépés” – tekintett vissza Franciaországra Marozsán, aki az első csoportmérkőzésen, Kína ellen törte el az egyik lábujját. A középpályás a svédek ellen 2–1-re elvesztett negyeddöntőben, csereként térhetett vissza, ám segíteni ő sem tudott.

Sajnos néha megesik az ilyen, nem tehetek mást, remélem, hogy a következő világbajnokságon minden rendben lesz majd.”

A Groupama Arénában megnyert BL-döntő Marozsán életének legkülönlegesebb pillanata (Fotó: Dömötör Csaba)
A Groupama Arénában megnyert BL-döntő Marozsán életének legkülönlegesebb pillanata (Fotó: Dömötör Csaba)

Míg a vb feledhetően alakult, addig a budapesti Groupama Arénában lejátszott és megnyert Bajnokok Ligája-döntő örök emlék marad Marozsán számára.

Mindennap mondogattam a csapattársaimnak, »kérlek, lányok, csak idén, csak most még csináljuk meg újra! Kérlek!« Egészen hihetetlen volt az egész. A legcsodálatosabb pillanat egész életemben” – tekintett vissza a Barcelona elleni 4–1-es diadalra.

Marozsán az interjúban beszélt arról is, hogy legnagyobb példaképe az édesapja, a négyszeres magyar válogatott Marozsán János, valamint a testvére.

EMLÉKEZTETŐ
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
LYON–BARCELONA 4–1
Budapest, Groupama Aréna, 19 487 néző. Vezette: Anasztaszija Pusztovojtova
LYON: Bouhaddi – Bronze, Renard, M'Bock Bathy, Majri – Fishlock (Kumagai, 72.), Henry, Marozsán – Van de Sanden (Cascarino, 63.), Hegerberg, Le Sommer (Bacha, 82.). Vezetőedző: Reynald Pedros
BARCELONA: Panos – Torrejón, Pereira (Van der Gragt, 81.), León, Ouahabi – Losada, Bonmati (Andressa Alves, 69.), Alexia, Mariona – Martens, Duggan (Oshoala, 69.). Vezetőedző: Lluís Cortés
Gólszerző: Marozsán (5.), Hegerberg (16., 19., 30.), ill. Oshoala (89.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik