Aranylabda: Lewandowski ügynöke szerint nem Messié a 2021-es díj

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.30. 16:37
null
Robert Lewandowski az Aranylabda díjátadó gáláján (Fotó: AFP)
Élesen kritizálta az Aranylabda-szavazás végeredményét Pini Zahavi, a tavaly a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél a világ legjobbjának választott Robert Lewandowski ügynöke – írja az MTI.

 

„Nagy gratuláció Lionel Messinek, aki nagyszerű futballista és a sportág örök legendája – mondta az izraeli szakember a tz és a Münchner Merkur című lapoknak. – De a 2021-es Aranylabda nem az övé. Ez nem. Az Aranylabda idén Robert Lewandowskié. Nem lopták meg, de ő érdemelte volna."

Tavaly, amikor nem osztották ki a futballvilág legjelentősebb egyéni elismerését, a lengyel támadó bajnok és kupagyőztes, valamint Bajnokok Ligája-győztes lett a Bayern Münchennel, idén pedig amellett, hogy megnyerte a klubvilágbajnokságot, elképesztően eredményes volt a gólgyártásban. A 33 éves játékos az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját, s már a mostani idényben is 25 gólnál jár 20 tétmeccs után. A naptári évet tekintve 53 tétmérkőzésen szerzett találata van, ezzel messze a legjobb az öt legnagyobb európai bajnokságot tekintve.

„Nem csoda, hogy sok százmillió szurkoló nehezen hiszi el ennek a rangos versenynek a végeredményét. A hétfő estének azzal kellett volna végződnie, hogy Robert az első Aranylabdáját ünnepli” – tette hozzá Zahavi.

A Paris Saint-Germain argentin sztárja, a hetedszer győztes Lionel Messi 33 ponttal előzte meg Lewandowskit a France Football idei szavazásán.

A 2021-ES ARANYLABDA-SZAVAZÁS VÉGEREDMÉNYE
1. Lionel Messi (argentin, Barcelona/PSG) 613 pont
2. Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München) 580
3. Jorginho (olasz, Chelsea) 460
4. Karim Benzema (francia, Real Madrid) 239
5. N'Golo Kanté (francia, Chelsea) 186
6. Cristiano Ronaldo (portugál, Juventus/Man. United) 178
7. Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool) 121
8. Kevin De Bruyne (belga, Manchester City) 73
9. Kylian Mbappé (francia, PSG) 58
10. Gianluigi Donnarumma (olasz, Milan/PSG) 36

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik