Aranylabda: „Igazságtalan lenne, ha nem CR kapná a díjat”

Vágólapra másolva!
2013.12.15. 20:30
A portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Paulo Bento szerint igazságtalan lenne, ha a 2013-as Aranylabdát nem honfitársa, a Real Madridot erősítő Cristiano Ronaldo kapná meg.

A 44 esztendős szakember szerint C. Ronaldónak már korábban is kijárt volna a legrangosabb egyéni elismerés, az idén azonban már mindenképpen neki kell diadalmaskodnia.

„Számomra Cristiano a világ legjobb játékosa, igazságtalan lenne, ha nem kapná meg az Aranylabdát. Tavaly is megérdemelte volna, mert a 2011–2012-es idényben megnyerte a spanyol bajnokságot a Real Madriddal – mondta Paulo Bento. – Mindenesetre ő már letette a névjegyét az asztalra, bizonyította a képességeit, most nem marad más hátra, mint hogy várunk. A portugál emberek szeretete az irányába semmi esetre sem fog változni. Rendkívül profi, tehetséges és versenyképes futballista.”

A 2013-as Aranylabdáért a portugál klasszis mellett Franck Ribéry és Lionel Messi van még versenyben. A győztes kilétére a 2014. január 13-án esedékes zürichi FIFA-gálán derül fény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik