Aranylabda: Csapatjátékos vagyok, és én lettem világbajnok - Neuer

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.12. 22:58
Nem különösebben viselte meg Manuel Neuert, a német labdarúgó-válogatott és a Bayern München kapusát, hogy harmadik lett Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mögött a 2014-es Aranylabda-szavazáson – persze kapusként már hatalmas elismerés egyáltalán a három legjobb közé kerülni az igencsak „támadófavorizáló” voksoláson.

Nagyszerű siker ez így is nekem, különleges élmény volt a díjátadó gálán szerepelni. De egy kapusnak mindig nehéz dolga van a támadókkal szemben. Semmi gond nincs az eredménnyel, ezzel együtt tudok élni. Egyébként is csapatjátékos vagyok – és én lettem világbajnok. Hihetetlen évet zártam, rengeteg sikert ünnepelhettem” – vélekedett a harmadik helyen végző Neuer.Nagyszerű siker ez így is nekem, különleges élmény volt a díjátadó gálán szerepelni. De egy kapusnak mindig nehéz dolga van a támadókkal szemben. Semmi gond nincs az eredménnyel, ezzel együtt tudok élni. Egyébként is csapatjátékos vagyok – és én lettem világbajnok. Hihetetlen évet zártam, rengeteg sikert ünnepelhettem” – vélekedett a harmadik helyen végző Neuer.

„Az elmúlt év legnagyobb pillanata az volt, amikor világbajnoki döntőben játszhattam. Sajnálom, hogy nem nyertünk, de az a meccs a múlt, magam mögött kell hagynom, és a jövőre koncentrálni” – mondta a második helyezett Lionel Messi, aki meglehetősen szűkszavú volt a vegyes zónában. Az argentin világklasszis és Cristiano Ronaldo kölcsönösen nem szavaztak egymásra a voksolás során, viszont érdekes módon Messi a legjobb edzők közé jelölte José Mourinhót.

„Mourinho nagyszerű edző, nem az számít, hogy emberileg szimpatikus-e vagy sem. Kétség sem férhet hozzá, hogy kiváló szakember” – indokolt.

A 2014-es FIFA-Aranylabdát elhódító Cristiano Ronaldo nyilatkozatát itt olvashatják!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik