Anglia: felmentették a szexuális zaklatás vádja alól Paul Gascoigne-t

Vágólapra másolva!
2019.10.17. 14:24
null
Gascoigne (balra) érkezik a bíróságra (Fotó: bbc.co.uk/PA)
A Teesside Crown Court bíróság elsőfokú döntése értelmében a korábbi 57-szeres válogatott angol labdarúgó, Paul Gascoigne nem bűnös az ellene felhozott szexuális zaklatás vádjában, ugyanakkor a bíró jelezte, enyhébb vádpont miatt fontolgatja a büntetés kiszabását.

Az 52 éves volt futballista ügyében hétfőn tartottak bírósági tárgyalást, miután egy nő azzal vádolta meg, hogy tavaly augusztusban egy York és Newcastle között közlekedő vonaton szexuálisan zaklatta, valamint „erőszakosan megcsókolta”. A korábbi labdarúgó tagadta a vádat.

A BBC beszámolója szerint az ítélet kihirdetésekor Gascoigne elsírta magát, miközben a nézők soraiból hangos üdvrivalgással üdvözölték a felmentő ítéletet. Ugyanakkor a bíró jelezte, hogy enyhébb vádpontban elképzelhetőnek tartja a büntetés kiszabását.

Gascoigne azzal védekezett a bíróságon, hogy ő csak a nő önbizalmát akarta növeli azzal, hogy adott neki egy puszit a szájára, mert korábban egy férfi utastársuk dagadtnak nevezte a nőt.

Ugyanakkor az ügyész a bíróságról távozva azt mondta a sajtó képviselőinek, hogy Gascoigne „hazudott, hazudott és hazudott” a tárgyaláson, és beismerte azt, hogy a vádbeli cselekmény elkövetése idején részeg volt.

Az egykori zseniális középpályás védője, ugyanakkor azt hangsúlyozta távozásakor, hogy védence közeledésének nem volt szexuális szándéka.

„A saját naiv módján úgy gondolta, hogy ezzel a cselekménnyel növelheti a hölgy önbizalmát. Lássuk be, ez azért elég ügyetlen módja az önbizalom növelésének” – fogalmazott Michelle Heeley, az exfutbalista védője.

Gascoigne az elmúlt években többször vett részt rehabilitáción súlyos alkohol- és kábítószer-függősége miatt, hasonló zaklatási ügye pedig tavaly novemberben volt, akkor egy nő azért jelentette fel, mert állítása szerint a Yorkból Durhamba tartó vonaton szexuálisan zaklatta őt.

Gascoigne 1988 és 1998 között 57 alkalommal szerepelt az angol válogatottban és tíz gólt szerzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik