Allegri: Balotelli világklasszis lehet

Vágólapra másolva!
2013.02.15. 13:44
null
Mario Balotelli két meccsen három gólt szerzett a Milan mezében (Fotó: Reuters, archív)
Bár még csak péntek van, néhány európai élcsapat már ma pályára lép hazája bajnokságában – részben a jövő heti Bajnokok Ligája-megmérettetéseknek is köszönhetően. A német Bundesligában a remek formában lévő Bayern München Wolfsburgba látogat, míg az olasz Serie A-ban a Milan a Parmát látja vendégül. Spanyolországban a sereghajtó Deportivo La Coruna a Sevilla otthonában szerepel.

 

BUNDESLIGA, 22. FORDULÓ
WOLFSBURG–BAYERN MÜNCHEN 20.30

A Bundesliga 22. fordulóját a listavezető Bayern München wolfsburgi vendégjátéka nyitja péntek este. Jupp Heynckes gárdája remek formában van, fél szemmel viszont már a jövő heti, Arsenal elleni Bajnokok Ligája-összecsapásra is figyelnie kell.

A ma 20.30-kor kezdődő találkozón a legtöbb reflektorfény minden bizonnyal a horvát Mario Mandzukicnak jut majd, aki múlt nyáron épp a Wolfsburgból igazolt a bajorokhoz.

„Úgy érzem, különös este lesz ez számomra – idézi a Bundesliga hivatalos honlapja a bajnokságban 14 gólnál járó Mandzukicot. – Most már a Bayern sikeréért futballozok, képes vagyok kizárni az érzelmeimet a meccs alatt."

A 26 esztendős támadó – aki előző klubja ellen az ősszel két gólt is szerzett – minden bizonnyal kezdő lesz, annak ellenére, hogy legutóbb, a Schalke 4–0-s kiütésekor Mario Gomez neve szerepelt a müncheni támadóalakzat élén.

A Wolsfburg ebben az idényben hazai pályán az eddig megszerezhető harminc pontból csupán tízet tudott összekaparni, ami egy olyan Bayern ellen, amely a legutóbbi 25 bajnokijából csak egyet vesztett el, nem túl jó előjel.

„Nyilvánvaló, hogy rengeteget kell tennünk annak érdekében, hogy esélyünk legyen a müncheniek ellen – vélekedett Dieter Hecking, a Wolfsburg vezetőedzője, akinek a teljes keret rendelkezésére áll a mai mérkőzésre. – Úgy gondolom, csapatom tudása elegendő ahhoz, hogy helyzeteket teremtsen a Bayern kapuja előtt, ugyanakkor ha három-négy hibát is vétünk hátul, akkor a meccs végkimenetelét nem lesz nehéz megjósolni."

Heynckes gárdájából viszont hiányozni fog Javi Martínez, a nyáron szerződtetett spanyol világbajnok középpályás, aki lábujjsérülés miatt akár még az Arsenal elleni BL-nyolcaddöntőt is kihagyni kényszerül. A 67 esztendős szakvezető ennek ellenére nem aggódik.

„A Bayern dominanciájának egyik titka, hogy minőségi játékosokat minőségi cserék tudnak pótolni" – utalt ezzel arra, hogy Martínez helyén így Luiz Gustavo szerepelhet, aki korábban az egyik legjobb müncheni középpályásnak számított Heynckes szerint.

A Bayern jól kezdte a 2013-as évet, mind a négy mérkőzését megnyerte. „Valóban nagyszerű formában játszunk a téli szünet óta, de nem engedem a játékosaimnak, hogy elkényelmesedjenek. Roppant motiváltak vagyunk a bajnokság megnyerése érdekében" – fejezte be Heynckes.

 

SERIE A, 25. FORDULÓ
AC MILAN–PARMA 20.45

Az olasz élvonalbeli Parma vezetőedzője, Roberto Donadoni a csapat sajtótájékoztatóján elmondta: különösen nehéz feladat vár rájuk az AC Milan ellen péntek este, hiszen a milánói csapatban akármekkora figyelmet is kap az új igazolás, Mario Balotelli, nekik nem lesz elég csak egy játékosra figyelniük.

„Ha megállítod Balotellit, akkor valaki más lép a helyére. A Milan rengeteg jó játékosból áll, hiba lenne csak Marióra koncentrálnunk" – mondta Donadoni.

A Milan és a Parma között kilenc pont a különbség a tabellán, a Milan 41 ponttal az ötödik, míg a Parma 32-vel a tizedik a bajnokságban.

„Hatalmas hiba lenne úgy menni Milánóba, hogy tudjuk, mi vagyunk az esélytelenebbek. Nagyszerű élmény lesz egy ekkora stadionban játszani egy elit csapattal, de mi nem ezért lépünk pályára. Bizonyítani akarunk" – zárta a sajtótájékoztatót Donadoni.

A Milan a legutóbbi négy fellépéséből hármat megnyert, de a múlt heti, Cagliari elleni döntetlen világosan megmutatta, Massimiliano Allegri együttesében bizony akadnak gondok a védelemben. A Parma ez idő alatt csupán két pontot gyűjtött, ám így is a tabella tizedik helyéről vág neki a fordulónak. A milánóiak valószínűleg már a jövő heti, Barcelona elleni BL-meccsre is összpontosítanak.

„Elégedett vagyok Mario [Balotelli] produkciójával, de megvan benne a potenciál, hogy ennél is jobb, világklasszis szintű játékossá váljon, amennyiben elkötelezi magát a futball mellett" – mondta Allegri a januárban igazolt Balotelliről, aki eddig két bajnokin háromszor volt eredményes a Milan mezében.

 

TOPLIGÁK, A PÉNTEKI PROGRAM

BUNDESLIGA, 22. FORDULÓ
WOLFSBURG–BAYERN MÜNCHEN 20.30

SERIE A, 25. FORDULÓ
AC MILAN–PARMA 20.45

PRIMERA DIVISIÓN, 24. FORDULÓ

SEVILLA–DEPORTIVO LA CORUNA 21.30

LIGUE 1, 25. FORDULÓ
LILLE–RENNES 20.30

A TOPLIGÁK TABELLÁIT IDE KATTINTVA TALÁLJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik