Ajax: nem hosszabbítanak az agykárosodást szenvedő Nourival

Vágólapra másolva!
2020.03.31. 11:07
null
Új megoldást keresnek a támogatására (Fotó: AFP)
Nem hosszabbít szerződést a 2017 nyarán szívroham következtében súlyos agykárosodást szenvedő játékosával, Abdelhak Nourival az Ajax labdarúgóklubja, amely a futballista családjával közösen más megoldást keres a 22 éves sportoló felépülésének további támogatására. A hírt Marc Overmars sportigazgató erősítette meg a klub honlapjának adott interjúban.

 

A nagy tehetségnek tartott marokkói származású holland labdarúgó a Werder Bremen ellen 2017 júliusában játszott felkészülési mérkőzésen összeesett a pályán, újra kellett éleszteni. A kórházba szállítást követően kiderült, hogy Nouri súlyos és maradandó agykárosodást szenvedett.

Az Ajax az eset óta minden hónapban elutalta az ideiglenes szerződéssel rendelkező futballista fizetését, a július 1-jén lejáró megállapodást azonban nem hosszabbította meg – ennek határideje április elseje volt, így a klub kedden közölte a döntését.

Nouri egy év után tért magához, eddig szigorú orvosi felügyeletet igényelt. Bő két és fél évvel a szerencsétlen eset után a múlt héten hazaszállították a kórházból, és egy speciálisan az ő számára berendezett szobában folytatódik a rehabilitációja – számolt be róla a De Telegraaf című holland napilap.

A játékos családja és az Ajax között hosszas egyeztetés kezdődött azt követően, hogy az amszterdami klub elismerte, Nouri nem kapott megfelelő orvosi ellátást, amikor összeesett a pályán. Az egyesület ugyanis először azt közölte, hogy szakszerűen jártak el az esetnél, a későbbi vizsgálatok azonban bebizonyították, hogy defibrillátort kellett volna alkalmaznia az orvosi stábnak.

Nouri a 2016–2017-es idényben 15 meccset játszott az Ajax színeiben, korábbi csapattársai közül pedig sokan az ő mezszámát, a 34-est választották új klubjukban, így tisztelegve előtte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik