Ajax: korábbi Bayern-edző érkezhet a csapathoz – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.22. 13:44
null
Erik ten Hag lehet az új Ajax-edző (Fotó: AFP)
A szerdai Holland Kupa-kiesés után menesztette edzőjét, Marcel Keizert az Ajax labdarúgócsapata. A De Telegraaf szerint Erik ten Hag lehet az utód.

 

 

Keizer a nyáron vette át az amszterdamiak irányítását, az előző szezonban Európa-liga-döntőig menetelő együttes azonban rosszul kezdte az évadot: a francia Nice a BL, a norvég Rosenborg az El selejtezőjéből verte ki. A mélypontot a szerdai, Twente elleni idegenbeli kupameccs hozta el, amelyet a hazaiak tizenegyesekkel megnyertek, és bejutottak a legjobb nyolc közé.

Edwin van der Sar ügyvezető igazgató és Marc Overmars futballigazgató azonnal menesztette Keizer vezetőedzőt, valamint két segédjét, Dennis Bergkampot és Hennie Spijkermant, a De Telegraaf pedig már azt tudni véli, ki lesz az utód.

A legnagyobb példányszámú holland napilap szerint Erik ten Hag kaphatja meg az állást, a 47 éves szakember korábban Fred Rutten segítőjeként a Twente és a PSV másodedzője volt, majd 2013–2015 között, a Guardiola-érában a Bayern München második csapatát irányította.

2015 óta az FC Utrecht trénere, együttese másfél hónapja épp Amszterdamban verte 2–1-re az Ajaxot.

Az Algemeen Dagblad szerint Ten Hag innovatív edzőként ismert, nagyszerű taktikai döntésekre képes, és csapatai többféle rendszerben is tudnak futballozni. Állítólag ez az, amit Overmars különösen nagyra tart.

Keizer menesztését követően átmenetileg Michael Reiziger vette át a gárda edzéseinek irányítását, segítője Winston Bogarde lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik