Ajánló: megjelent a FourFourTwo magazin októberi száma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.18. 08:00
null
A FourFourTwo 91. számának címlapja
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 91., avagy 2017. októberi száma!

A címlapon ezúttal a Bajnokok Ligája becses serlege uralkodik, a legértékesebb klubtrófea, amelyért minden évben a legjobb csapatok vetélkednek, fantasztikus meccseket játszva egymással. Címlapsztorinkban arra a feladatra vállalkoztak angol kollégáink, hogy az 1992-től tartó, 25 éve ezen a néven futó sorozat több száz parádés meccse közül kiválogassák a 25 legjobbat. Szerinted melyik nyert?

Népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal a Barcelona és a Liverpool korábbi spanyol játékosa, Luis García válaszol az olvasók kérdéseire. Átment a labda a gólvonalon azon a Chelsea elleni BL-elődöntőn? Szereti a Sangríát? Ki lenne a jobb edző: Carragher vagy Gerrard? Ezekre és még sok-sok kérdésre válaszol a Liverpoollal 2005-ben BL-t nyerő játékos.

Angol kollégáink több olyan játékossal is készítettek interjút vagy riportot, akik idén nyáron érkeztek meg a Premier League-be, és mindenki sokat vár tőlük. Romelu Lukaku, Bernardo Silva, Álvaro Morata, Lacazette vagy Szalah mind ilyen. Vajon mindannyian beválnak?

Látva a londoni összecsapások okozta erőszakot és pusztítást 2011-ben, a 16 éves Prince Choudary elhatározta, hogy változtatni fog, ezért alapított egy futballklubot. Jelenleg 21 évesen ő az FA-kupa valaha volt legfiatalabb menedzsere. Igazi üdvtörténet lehet az övé!

Akár azon is múlhat a kudarc vagy a dicsőség, hogy sikerül-e megfelelő arányokkal összekotyvasztani a csapatot. Most azokhoz szólunk, akik szerint a csapatkémia egzakt tudomány.

Papp Laci a pokolba kívánta, Bay Béla esküdött rá, pedig az utóbbi ludovikás katonatiszt volt a Rákosi- és a Kádár-rendszerben, azaz tőről metszett osztályellenség. Kutas István idestova tizenhét esztendeje nincs az élők sorában, de személye, tevékenysége, munkássága – kissé fellengzősen fogalmazva: szellemi öröksége – a mai napig heves viták tárgya. Ki is volt valójában ez a végletesen megosztó személyiségű, bigott kommunista, ugyanakkor az újra is fogékony sportvezető, aki még 28 évvel a rendszerváltozás és több mint másfél évtizeddel a halála után is érzelmeket korbácsol fel a róla emlékezőkben? Ch. Gáll András visszaemlékezésekkel teli nagyszerű portréja Kutas Istvánról, a kommunista sportvezetőről.

Nyilasi Tibor, a Fradi ifjú sztárja 1979-ben, 24 éves korában váratlanul bejelentette visszavonulását, mert nem bírta tovább elviselni a szurkolók szidalmait. Hónapokig nem játszott, mígnem... Veszprémi Linda idézi fel a történetet a Döglött aktákban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik