Afrikai BL: a zöld asztalnál döntöttek, tunéziai csapat a győztes

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.07. 20:13
A tunéziai Espérance Sportive de Tunis csapata lett az afrikai Bajnokok Ligája győztese a kontinens labdarúgó-szövetségének (CAF) szerdai döntése nyomán.

Az Espérance május 24-én, a döntő első mérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott a marokkói Wydad Casablanca otthonában, az egy héttel később rendezett visszavágó viszont az 59. percben félbeszakadt. A tunéziai csapat 1–0-ra vezetett, a Wydad Casablanca egyenlített, de a partjelző lest intett, és a videobíró meghibásodása miatt az esetet nem lehetett visszanézni, ezért a játékvezető nem adta meg a gólt, a marokkóiak ezért nem folytatták a találkozót.

Nyolcvan perc várakozás után lefújták a meccset, az Espérance-t hirdették ki győztesnek, de a CAF végrehajtó bizottsága június elején úgy döntött, hogy semleges helyszínen újra kell játszani a mérkőzést, és a tunéziai klubnak vissza kell adnia a trófeát és az érmeket.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság egy héttel ezelőtt megsemmisítette a határozatot, mert álláspontja szerint a végrehajtó bizottság helyett a CAF fegyelmi bizottságának kellett volna tárgyalnia az ügyet. Utóbbi testület szerdán a Wydad Casablancát találta vétkesnek a félbeszakadt visszavágó miatt, és az afrikai Bajnokok Ligája győztesének az Espérance együttesét mondta ki, amely így részt vehet decemberben a katari klubvilágbajnokságon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik