Afrika-kupa: csupán egy gól született, de az karriertörténeti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.17. 19:40
A négyszeres győztes Ghána 1–0-ra legyőzte a tornára 1978 óta először kijutó Ugandát a Gabonban zajló labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupája keddi játéknapján.

A meccset eldöntő gólt Andew Ayew szerezte tizenegyesből. A West Ham Unitedben légióskodó 27 éves támadónak ez volt a hetedik gólja Afrika-kupán, és ezzel elérkezett a pillanat, hogy túlszárnyalja édesapját, az afrikai futballban legendaként tisztelt Abedi Pelét.Andew Ayew szerezte tizenegyesből. A West Ham Unitedben légióskodó 27 éves támadónak ez volt a hetedik gólja Afrika-kupán, és ezzel elérkezett a pillanat, hogy túlszárnyalja édesapját, az afrikai futballban legendaként tisztelt Abedi Pelét.

A ghánaiak – különösen az egyetlen gólt hozó első félidőben – fölényben futballoztak, jóval több gólhelyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél. Uganda igazából egyszer veszélyeztetett, Faruku Miya lövése a kapufa külső élét találta el.

Ghánát veszteség is érte a mérkőzésen: a hátvéd Rahman Baba a 39. percben megsérült, hordágyon vitték le a pályáról.

Érdekesség, hogy Uganda a mostanit megelőző ANK-mérkőzését is Ghána ellen vívta: az 1978-as döntőben 2–0-ra kikapott tőle.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
D-CSOPORT

Ghána–Uganda 1–0 (A. Ayew 32. – 11-esből)
Mali–Egyiptom 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik