A Vasas Kubala Akadémia képviseli hazánkat a „Foci a barátságért” programban

Vágólapra másolva!
2013.04.30. 09:27
null
A Vasas Kubala Akadémia az AC Milan ellen játszott döntőt
A Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata képviseli Magyarországot az orosz Gazprom gázipari vállalat társadalmi célú programjában. A „Foci a barátságért" célja olyan alapvető értékek erősítése a fiatalokban, mint a különböző kultúrák és nemzetek, ellenfelek és játékostársak tisztelete, az egyenlőség és a sportolással elérhető egészséges életmód. A program nemzetközi nagykövete a korábbi legendás labdarúgó és edző, Franz Beckenbauer, Magyarországon pedig az ugyancsak világhírű Buzánszky Jenő, az Aranycsapat hátvédje állt a kezdeményezés mellé.

Az összesen 8 ország részvételével megvalósuló „Foci a barátságért" nemzetközi programban hazánkat a Vasas Kubala Akadémia képviseli. Az Akadémia U14-es csapata az előző év során korosztályának győztese lett az MLSZ bajnokságában, 2012 őszén pedig a nemzetközi Intesa U14-es futballkupán – egyedüli magyar csapatként – második helyezést ért el, a döntőben az AC Milantól kapott ki.

LEGYEN RÉSZESE A PROGRAMNAK!
A „Foci a barátságért” honlapján elérheti a program további híreit, valamint részt vehet a programhoz kapcsolódó felmérésekben, és bekapcsolódhat a beszélgetésekbe.

˜„Minden labdarúgónak és minden szurkolónak tisztelnie kell azokat az értékeket, amelyeket ez a program képvisel. Ezért örülünk annak, hogy részt vehetünk benne, az pedig külön elismerés az akadémiánknak, hogy a csapatunk az egész országot képviselheti a nemzetközi fórumon Londonban" – mondta Kovács Norbert, a Vasas Kubala Akadémia ügyvezető igazgatója.

Olyan nagykövetek álltak az értéket képviselő „Foci a barátságért" program mellé, mint Franz Beckenbauer – aki nemzetközi szinten képviseli a kezdeményezést –, vagy Magyarországon Buzánszky Jenő.

Buzánszky Jenő is a program mellé állt
Buzánszky Jenő is a program mellé állt

„A futballban nincsenek egyéni eredmények, ez egy csapatjáték, amelyben ugyanúgy egyenlő félként kell kezelni a társainkat, mint az ellenfél játékosait. Ezért is lehet ez a sportág kiváló eszköz ahhoz, hogy a fiatalokban is erősítsük egymás elfogadásának, a különböző kultúrák értékeinek tiszteletét" – mondta Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat hátvédje, aki a mai napig aktív szerepet vállal a sportéletben, így a foci népszerűsítésében is.

A „Foci a barátságért" programban részt vevő gyermekcsapatok Londonban találkoznak május 24. és 26. között, ahol a Bajnokok Ligája-döntő előtt megrendezik az első nemzetközi „Foci a Barátságért" gyermekfórumot. A Vasas Kubala Akadémia U14-es csapata mellett az Egyesült Királyság, Németország, Oroszország, Szerbia, Bulgária, Szlovénia és Görögország 10-16 éves labdarúgói vesznek részt a rendezvényen. A magyar együttes tagjai a program során olyan híres klubok ifjúsági csapataival találkozhatnak, mint a Chelsea, a Schalke 04, a Zenit vagy a Crvena zvezda.

Az esemény célja, hogy a tolerancia, egyenlőség és egészséges életmód fontosságát erősítse a tinédzserekben, amire a futball az egyik legalkalmasabb eszköz. A fórum során a fiatal sportolók futballsztárokkal együtt vitatják meg, hogyan lehet a „Foci a barátságért" programban kiemelt értékeket közvetíteni saját országaikban.

Foci a barátságért: sporttal az egészségért és megértésért – a hivatalos honlap

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik