„A mai fiatalok kölykök még” – Mourinho hiányolja a Lampardhoz hasonló férfiakat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.22. 14:53
null
Mourinho hiányolja a Lampardhoz hasonló férfiakat (Fotó: AFP)
Nehezen alkalmazkodott a modern világhoz, azt azonban továbbra sem tudja megszokni, hogy a mai fiatal játékosokból hiányzik a profizmus és a munka iránti alázat. José Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere ezúttal egy kissé rendhagyó témával kapcsolatban mondta el a szokás szerint kendőzetlen véleményét.

 

„Alkalmazkodnom kell az új világhoz, ahhoz, hogy milyenek a fiatal játékosok manapság. Teljesen más volt együtt dolgozni az ifjú Frank Lamparddal, aki huszonhárom évesen már kész férfi volt, míg a mai, hasonló korú futballisták csupán gyerekek még. Fiúknak hívom őket, nem férfinak, ugyanis kölykök még” – mondta José Mourinho a France Footballnak.

„Tíz évvel ezelőtt még egy játékosnál sem volt mobiltelefon az öltözőben, ez ma már elképzelhetetlen, de ezt el kell fogadnom. Kizárólag magamnak keresném a konfliktust, ha harcolnék ellene, ráadásul ódivatúnak tűnnék.”

Mourinhónak sokat segített az alkalmazkodásban, a mai világ működésének megértésében, hogy hasonló korú gyerekei vannak, akik ráébresztették, hogy a social média térhódításának akadályozásával csak a természettel mennénk szembe.

„A technológia fejlődése, a modernitás és a tudomány új eszközöket adtak a kezünkbe, vezetői szempontból azonban továbbra is kulcsfontosságú, hogy megértsük a velünk együtt dolgozó embereket” – zárta gondolatait a portugál szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik