A Galata győzelemmel búcsúzott stadionjától

Vágólapra másolva!
2011.01.12. 15:17
null
Megadták a módját a régi stadion elbúcsúztatásának (Fotó: Galatasaray Dergisi)
Győzelemmel búcsúzott eddigi otthonától a Galatasaray labdarúgócsapata, amely kedd este a Török Kupában 3–1-re nyert a másodosztályú Sekerspor ellen az Ali Sami Yen Stadionban. A Cim Bomnak becézett gárda új otthona az 52 650 néző befogadására alkalmas TT Arena lesz, amelyet szombaton avatnak fel az Ajax elleni barátságos mérkőzéssel.

 

A klub alapítójáról elnevezett Ali Sami Yenbe az átalakítások, azaz az állóhelyek megszüntetése után már 25 ezren sem fértek be (hivatalosan), azonban így is Európa egyik legfélelmetesebb oroszlánbarlangjának számított az 1964-ben átadott létesítmény.

„Nem hiszem el, hogy csak huszonötezren voltak a stadionban” – nyilatkozta egyik vendégszereplésük után Paolo Maldini, a Milan legendája, a stadionban uralkodó hangulatra utalva.

A legtöbben 1987-ben zsúfolódtak be a katlanba, ekkor a feljegyzések szerint 35 845 fő látta a helyszínen a Galata 2–1-es győzelmét az Eskisehirspor ellen, amellyel a sárga-pirosak 14 év után lettek ismét bajnokok.

Megérett azonban az idő, hogy újabb és nagyobb otthona legyen az egyik legnépszerűbb török csapatnak, amely a Türk Telekom Arenába költözik.

A 210 millió dollárba kerülő stadionban telt ház esetén 52 650 néző foglalhat helyet, a névhasználati jogot tíz évre több mint 100 millió dollárért vette meg a Türk Telekom.

A nyitó mérkőzésre a holland Ajaxot hívták meg a klubvezetők, a találkozót szombaton rendezik.


Esti kivilágításban így néz majd ki a TT Arena
Esti kivilágításban így néz majd ki a TT Arena

 

Belülről pedig így fest az új stadion
Belülről pedig így fest az új stadion

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik