Futball Éjszakája: Csányi is üdvözölte a résztvevőket

Vágólapra másolva!
2019.09.06. 12:11
Második alkalommal rendezik meg a Futball Éjszakáját 2019. szeptember 6-án, az eseményhez az országban eddig közel 40 kisebb-nagyobb klub csatlakozott. A Magyar Labdarúgó-szövetség szakmai partnerségével megvalósuló eseményen NB I-es, NB II-es, NB III-as és megyei osztályokban szereplő klubok nyitják meg kapuikat országszerte, s közel 400 programlehetőség várja majd az érdeklődőket. A résztvevőket az MLSZ elnöke is köszöntötte.

A labdarúgás népszerűsítése céljából megrendezendő esemény a Múzeumok Éjszakája és a Színházak Éjszakája mintájára valósul meg, így a csatlakozó klubok saját elképzeléseik alapján alakítják ki a programokat.

Az érdeklődők több helyszínen stadion- és múzeumlátogatáson vehetnek részt, vagy sportfoglalkozásokon próbálhatják ki a labdarúgók napi feladatait, továbbá kerekasztal-beszélgetések során kerülhetnek közelebb a profi karrierhez, s általánosságban a labdarúgáshoz. Bizonyos városokban utánpótlástornákat és/vagy felnőtt kispályás kupákat is terveznek a csapatok, s a legtöbb pályán villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.

Az eseményt örömmel üdvözölte Csányi Sándor, az MLSZ elnöke is, aki köszöntőjében hangsúlyozta, „a hazai és nemzetközi versenyképesség, a fiatal tehetséges játékosok nevelése és beépítése mellett a kluboknak fontos feladata a minél szélesebb tömegbázis, a szurkolói és pártolói közösségek építése is – gyermekek, fiatalok, nők és általában minden réteg és csoport bevonzása. Ezt segíti elő a Futball Éjszakája elnevezésű programsorozat, amelyet szövetségünk Marketing és Média Bizottsága azért támogat, mert a megújult stadionjaink kapui így széles tömegek előtt nyílnak meg egy estére, hirdetve labdarúgásunk közösségépítő erejét.”

A Futball Éjszakája egész napon át tartó programjait, eseményeit ide kattintva követhetik nyomon folyamatosan frissülő, szöveges közvetítésünk segítségével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik