A ferencvárosi nyolcastól a Chelsea kieséséig - videók

Vágólapra másolva!
2010.09.23. 08:26
Címkék
Nagyüzem volt szerdán a hazai és a nemzetközi labdarúgásban egyaránt. Angol Ligakupa, német bajnoki, holland kupa, spanyol bajnoki, magyar kupa, nagyszerű gólokkal, remek megmozdulásokkal. Futács Márkó és Dzsudzsák Balázs sem maradt észrevétlen.

 

A labdarúgó angol Ligakupában a bajnoki címvédő Chelsea hazai pályán kapott ki 4–3-ra a Newcastle Unitedtől. A „kékek" már a 6. percben vezetéshez jutottak Patrick van Aanholt góljával, ám a „szarkák" zsinórban háromszor betaláltak. Josszi Benajun sérülése után már csak tíz emberrel játszottak a hazaiak, ám Nicolas Anelka egyenlített. Az újabb hidegzuhany a 86. percben jött, amikor Shola Ameobi egy szöglet után két védőt megelőzve fejelte a legjobb 16 közé csapatát.

CHELSEA–NEWCASTLE UNITED 3–4 
 

Az nyolcaddöntőbe viszont bejutott a Manchester United, miután idegenben verte 5–2-re a Scunthorpe Unitedet. A „vörös ördögök" Darron Gibson góljával került előnybe, de a hazaiak Josh Wrigth bombájával egyenlítettek. Aztán egy pazar Chris Smalling-emeléssel ismét a vendégeknél volt az előnyt, amelyhez a második félidőben még szereztek hármat. A 90. percben a Scunthorpe azért még szépített.

SCUNTHORPE UNITED–MANCHESTER UNITED 2–5 
 
A német labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a Schalke 04 Freiburgban nyert először, méghozzá kínkeserves 2–1-re. Dortmundban már nem kellett ennyire izgulni, ugyanis a sárga-feketék 5–0-ra kiütötték a Kaiserslauternt. Nézze meg a két meccs góljait!
 SIMÁN NYERT A DORTMUND
 

 

AZ ELSŐ SCHALKE-GYŐZELEM 
 

A labdarúgó német másodosztályban megszerezte első győzelmét az Ingolstadt, miután 3–0-ra legyőzte a Fortuna Düsseldorfot otthon. A hazaiak második góljában nagy érdemei vannak a csapat magyar támadójának, Futács Márkónak, aki szépen kényszerítőzött a betaláló Sebastian Hofmannal.

FUTÁCS GÓLPASSZA 1:44-NÉL
 

A Holland Kupa 3. fordulójában a PSV hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Sparta Rotterdamot. Az eindhoveniek vezető gólját Danny Koevermans szerezte a magyar válogatott középpályás, Dzsudzsák Balázs szinte már menetrendszerű bal oldali beadása után.

DZSUDZSÁK BALOSA
 

A Ferencváros 8–1-re győzött Csepelen az Újbuda TC ellen a labdarúgó Magyar Kupában. A zöld-fehérek a szünetben még csak 3–1-re vezettek, ám a második játékrészben ötször is kihasználták az NB III-as együttes hibáit, így magabiztosan jutottak tovább.

NYOLCSZOR TALÁLT BE A FRADI
 
(A SportM felvétele)

Spanyolországban is hétközi fordulót rendeztek, amelyben a címvédő Barcelona a Sporting Gijónt fogadta. A katalánok végül kínkeserves, 1–0-s győzelmet arattak, a mindent eldöntő gólt pedig David Villa szerezte a második félidő elején, miután Dani Alves remek kiugratását követően kilőtte a kapu jobb oldalát.

 VILLA GÓLJA
 

Az olasz labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában az Inter Diego Milito és Samuel Eto'o duplájával 4–0-ra legyőzte a Barit. Az első és az utolsó gólt az argentin támadó szerezte, közte a kameruni mindkétszer büntetőből volt eredményes. A Roma viszont nagy bajban van, ugyanis Bresciában is kikapott, méghozzá 2–1-re. Az újonc szintén két tizenegyesből szerzett kétgólos előnyt, ám Marco Boriello már csak szépíteni tudott.

INTER–BARI 4–0 
 

 

A ROMA ÚJABB BUKÁSA
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik