A Chelsea karmestere a vb után a Fluba igazolhat

Vágólapra másolva!
2010.05.18. 09:29
null
Deco (jobbra) az O Globo szerint Brazíliában folytatja (Fotó: Action Images)
Az O Globo brazil lap információi szerint a Fluminense előrehaladott tárgyalásokat folytat Decóval, a Chelsea brazil származású, de portugál válogatott középpályásával, és hamarosan bejelenti az irányító szerződtetését.

Deco saját jótékonysági intézményét (Instituto Deco 20) látogatta meg Sao Paulóban, és itt tárgyalt a Fluminense vezetőivel. Az O Globo szakírója, Renato Mauricio Prato szerint az egyezség is megszületett, és Deco a világbajnokság után szerződik a Fluba.

A 32 éves középpályásnak 2011 júniusáig van élő szerződése a Chelsea-vel, de a hírek szerint Carlo Ancelotti hajlik a fiatalításra, és pénzt már csak most (vagy a télen) kérhet a támadó középpályásért a londoni klub.

A Fluminense két forduló után a 9. helyen áll a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A piros-zöld-fehérek 2005 óta nem szereztek riói állami (carioca) bajnoki címet, az országos bajnokságot pedig először és eddig utoljára 1984-ben nyerték meg. A csapat legnagyobb klasszisa a kilencszeres brazil válogatott, évekig a Lyonban légióskodó Fred.

Deco páyafutását a paulista Nacional csapatában kezdte, majd a Corinthians játékosaként mutatkozott be az élvonalban, de húszévesen Európába igazolt, és azóta labdarúgóként nem is tért vissza szülőhazájába. A középpályás a 2009–2010-es idényben 28 mérkőzésen kapott szerepet a Chelsea-ben, háromszor talált a hálóba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik