Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.05.28 18:26 Frissítve: 2011.06.16 00:06

Gourcuff nem tér vissza Milánóba: négy évre írt alá Bordeaux-ban

Az opciós jogával élő Bordeaux 15 millió euróért végleg megvásárolta a Milantól Yoann Gourcufföt, aki ezt a szezont kölcsönben töltötte a francia klubnál. A középpályás négyéves szerződést kötött a francia bajnokságot egy fordulóval a vége előtt hárompontos előnnyel vezető Bordeaux-val.

Gourcuff (középen, sötét mezben) végleg a Bordeaux játékosa lett
Fotó: Reuters
Gourcuff (középen, sötét mezben) végleg a Bordeaux játékosa lett
Az egyik legnagyobb tehetségként tartották számon Gourcufföt, így nem volt meglepő, hogy a Milan három évvel ezelőtt 2011-ig szóló szerződést kötött vele. Carlo Ancelottinak azonban sosem volt a kedvenc játékosa, ezért két év után a harmadikat már a Bordeaux-ban kezdte a kölcsönadott középpályás.

Itt aztán bebizonyította, hogy talán több bizalmat érdemelt volna a lombardiai klubnál, remek játéka mellett 12 góllal járult hozzá, hogy a Girondins 1999 után ismét bajnoki címet ünnepelhessen (egy fordulóval a vége előtt három pont az előnye a Marseille előtt, így egy pont is elég neki Caenban az aranyéremhez).

Ezek után nem csoda, hogy a Bordeaux élt opciós jogával, és 15 millió euróért végleg megszerezte őt. Gourcuff – aki maga is a Girondins-nél szeretett volna maradni – négyéves szerződést írt alá.

„Én vagyok a legboldogabb elnök a világon – kommentálta a megegyezést Jean-Louis Triaud, a Bordeaux első embere. – A klubnál mindenki nagyon örül neki, hogy egy ilyen tehetséges és ilyen emberi tulajdonságokkal rendelkező játékossal számolhatunk a továbbiakban is.”

A hírek szerint Adriano Galliani, a Milan alelnöke bízott benne, hogy a Bordeaux nem él opciós jogával, ám hiába reménykedett. Késő bánat…
2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.