Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.05.26 19:30 Frissítve: 2012.02.14 02:44

Az első sikertelen idény után a Lyon ingyen elengedi Juninhót

Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke ma délután bejelentette, hogy a francia csapat brazil játékosa, Juninho Pernambucano szabadon igazolható a nyártól. Juninho szerződéséből még egy év van hátra, de a Lyon ingyen elengedi a középpályást.

Egy a sokból: Juninho éppen a Marseille kapuját veszi be szabadrúgásból
Fotó: Action Image (archív)
Egy a sokból: Juninho éppen a Marseille kapuját veszi be szabadrúgásból
Már korábban sejteni lehetett, hogy az Olympique Lyon kerete a nyáron átalakul, és néhány napja Juninho Pernambucano is úgy nyilatkozott, hogy nagy valószínűséggel az idény végén távozik a francia csapattól.

Jean-Michel Aulas, a Lyon elnöke ma délután közös sajtótájékoztatót tartott a brazil középpályással, melyen bejelentették, hogy Juninho még szerződésének lejárta előtt egy évvel szabadon igazolható.

A klub vezetője azonban visszavárja a hihetetlenül pontos szabadrúgásairól is ismertté vált játékost: Aulas a jövőben szívesen adna munkát Juninhónak a csapat szakmai stábjában.

Juninho 2001-ben igazolt az addig egyetlen bajnoki címet sem nyerő Lyonhoz, és a következő hét idényben minden évben az élen zárta a Ligue 1 küzdelmeit a csapattal, ebben a szezonban azonban „csak” a harmadik lett az együttes.

A brazil játékos búcsúmeccse már megvolt a francia csapatban, mivel az utolsó fordulóban nem léphet pályára eltiltás miatt. Mindenesetre az elmúlt hétvégén Juninho századik Lyonban szerzett góljával méltóképpen köszönt el az együttes szurkolóitól.
2020.04.09 10:11:51

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Pérez első aranykorszaka: a világrekordoktól egy disznófejen át a világ tetejéig jutott a királyi gárda.

2020.04.07 12:06:56

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Nem volt könnyű megemésztenie, hogy csak harmincévesen szerződhetett nyugat-európai bajnokságba.

2020.04.07 23:17:53

Minden más foci VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Persze hogy tudtam – csak nem sejtettem!