MTI/NSOnyomtatott 2009.04.04 16:10 Frissítve: 2012.02.16 02:42

Immár véglegessé vált: világsztárjaival jön az AC Milan Budapestre

Beckhammel, Kakával, Ronaldinhóval és Patóval együtt, vagyis a teljes első csapattal érkezik április 22-én Budapestre az AC Milan, hogy a Puskás Ferenc Stadionban megmérkőzzön a magyar ligaválogatottal. A szervezők a találkozó bevételéből 50 ezer dollárt adnak a Magyar Gyermeklabdarúgó-szövetségnek (MGYLSZ).

Áprilisban testközelből láthatjuk a Milan sztárjait
Fotó: Action Images (archív)
Áprilisban testközelből láthatjuk a Milan sztárjait
Erdős László, a szervező Goal Vision Kft. ügyvezető igazgatója a szombati sajtóbeszélgetésen elmondta, a jegyárusítás a jövő hét elejétől kezdődik a jegyelado.hu oldalon. Az árak várhatóan 4800 és 18 000 ezer forint kötött lesznek. Szabályozni fogják, hogy egy személy hány belépőt vehet, majd a következő héttől 5-10 ezer jegyet a stadion pénztáraiban is felkínálnak értékesítésre.

Gelei Károly, Magyarország egyetlen UEFA- és FIFA-engedéllyel rendelkező mérkőzésszervezője az AC Milan várható felállásával kapcsolatban annyit árult el, hogy a szerződés erre külön kitér, s hozzátette, a tárgyalások során „értünk el eredményeket". Az egyébként teljes csapattal, tehát a külföldi sztárjai mellett világbajnokaival érkező olasz gárda április 22-én különgéppel jön, majd a 19 vagy 19.30 órakor kezdődő meccs után el is utazik. Gelei hangsúlyozta az MGYLSZ-szel való együttműködés fontosságát, mivel a Milan az egyik legtöbb világsztárt soraiban tudó klubcsapat, így számos példaképet állíthatnak a gyerekek elé, akik a Magyarország–Málta vb-selejtezőhöz hasonlóan nagy számban lehetnek jelen a lelátón.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke elmondta, hogy a szövetség a szakmai támogatást biztosítja a mérkőzéshez, amely az MLSZ-nek egyetlen forintjába sem kerül. A ligaválogatottat Mészöly Géza és id. Dárdai Pál állítja össze a hazai bajnokságban szereplő játékosokból. Kisteleki egyben jelezte, a szervezők által neki elsőként, jelképesen felajánlott jegyért 100 ezer forintot fizet.

Az Arsenal tavalyi szombathelyi fellépését is szervező Goal Vision Kft. vezetői egyben azt is elárulták, a nyárra újabb külföldi sztárcsapat magyarországi mérkőzésének szervezésén dolgoznak.

NÉVJEGY

A klub neve: Associazione Calcio Milan
Alapítva: 1899
Stadion neve: San Siro (befogadóképesség: 80 018 néző)
Sikerei: 7-szeres BEK-, illetve Bajnokok Ligája-győztes, 2-szeres KEK-győztes, 5-szörös európai Szuperkupa-győztes, 3-szoros Interkontinentális Kupa-győztes, klubvilágbajnok, 17-szeres olasz bajnok, 5-szörös olasz kupagyőztes, 5-szörös olasz Szuperkupa-győztes

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.25 22:25:55

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

RETRÓ CSERÉK. Öngyilkos lett a hír hallatán egy Lazio-szurkoló, több okból sem kellett volna ezt tennie. Szegény Ljungberg meg…

2018.03.20 08:53:47

Minden más foci CSILLAG PÉTER

„Nem hallotta meg senki a lármában a hármas sípszót, én meg úgy voltam vele, végül is jó a meccs, hadd játsszanak…”

2018.03.19 13:47:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Mérkőzést játszik a női kézilabda-, és a vízilabda-válogatott.

2018.03.19 13:46:35

Minden más foci nemzetisport.hu

A Georges Leekens irányította magyar labdarúgó-válogatott Kazahsztánnal játszik.