Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.03.24 22:08 Frissítve: 2011.08.23 00:03

Kiállította a játékvezető a teljes csapatot egy argentin bajnokin – videó!

Vertek már szurkolók játékost, szakadt már félbe találkozó azért, mert „elfogyott” az egyik csapat, de alighanem olyan eset még nem történt, mint a hét végi fordulóban az argentin harmadosztályban. A Barracas Bolívar–General Lamadrid találkozón ugyanis a teljes vendégcsapatot kiállították (beleértve az összes cserejátékost), mivel kimentek verekedni a hazai fanatikusokkal.

A JÁTÉKOSOK ROHAMA ÉS A BÉKÉLTETÉS


Tizennyolcszor villant a piros lap egy argentin bajnokin, mindannyiszor General Lamadrid-játékosnak – magyarul a teljes csapatot, cserékkel együtt lezavarta a játékvezető… Hogy miért?

A Lamadrid labdarúgói egy argentin harmadosztályú mérkőzésen, háromgólos hátrányban előbb verbálisan kaptak össze az őket szidalmazó (egyben a drukkereiket is fenyegető) hazai fanatikusokkal, majd a legjobb védekezés a támadás elvét használva kimentek szurkolót verni… A labdarúgókat a kiérkező rendőrök csillapították le.

Lucas Di Bastiano játékvezető radikális békéltető akció keretében kiállította a teljes vendégcsapatot, így aztán a mérkőzés a 60. percben véget is ért. A Lamadrid játékosai hosszú eltiltásra számíthatnak, a csapat meg a következő találkozón a tartalékokkal áll ki…

A hazai Barracas Bolívar csapata hivatalos honlapján közleményben tudatta, hogy nincs „kemény magja” (barrabravas), és szurkolótábora kifejezetten kulturált viselkedéséről ismert – így aztán érthetetlennek nevezi a vendégjátékosok akcióját. A klub minden felelősséget elhárít. A meccset valószínűleg a szövetség a pályán elért, 3–0-s eredménnyel írja jóvá a Barracasnak.

A kiállítási világrekordot még ezzel sem sikerült megdönteni (bár egy csapatból 18 labdarúgót alighanem még nem küldtek le a pályáról…), azt a szomszédos Uruguayban tartják. Az uru örökrangadón a Nacional és a Penarol között 1990-ben a bíró mind a 22 pályán tartózkodó játékost kiállította, miután a két csapat klasszikus tömegverekedést rendezett.
2020.09.20 14:57:51

Minden más foci H. D.

Kleinheisler László negyedórát kapott, az NK Osijek idegenben győzte le a Varazdint.

2020.09.20 18:12:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A hétközi kupabravúr után a DAC Szenicán is győzött, az idényben 9 mérkőzésén 9 győzelmet aratott!

2020.09.19 17:37:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sőt a szentgyörgyiek hazai pályán csak a hajrában egyenlítettek a szintén nyeretlen Viitorul ellen.

2020.09.13 21:36:28

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A sportban is létezik hierarchia, alá- és fölérendeltség, ennek klasszikus példája az edző-versenyző kapcsolat. Ha tetszik, ha nem, az a nagy helyzet, hogy az esetek döntő többségében a tréner áll feljebb.

2020.09.13 17:52:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Gyurgyevóban a hazaiak kétgólos játékosa, Gheorghe piros lapot kapott a hajrában, Safranko gólja pontot ért.