Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.02.01 19:48 Frissítve: 2011.11.19 02:40

Eldőlt Huszti Szabolcs sorsa: a Zenitnél folytatja pályafutását

Pont került Huszti Szabolcs átigazolásának ügyére. A magyar középpályás az UEFA-kupa-győztes Zenitnél folytatja pályafutását. A Hannovertől távozó légiós négy évre szóló megállapodást írt alá az orosz klubbal.

Huszti a Zenitnél folytatja
Fotó: Imago (archív)
Huszti a Zenitnél folytatja
Huszti Szabolcsot a német lapok szombaton még a Hamburggal hozták összefüggésbe, de a középpályás ma megegyezett a Zenittel – közölte a Nemzeti Sporttal Filipovics Vladan, a játékos menedzsere. A hírt német internetes források is megerősítették.

A Zenit hivatalos honlapja szerint Huszti hamarosan csatlakozik a Törökországban edzőtáborozó új csapatához, ahol három mérkőzést játszik a csapat. Szerdán a horvát Slaven Belupo, szombaton a lengyel Lech Poznan ellen játszik felkészülési mérkőzést – a harmadik törökországi találkozóra február 14-én kerül sor, akkor az orosz Himki ellen.

A 25 éves, 38-szoros magyar válogatott játékost már nyáron is szerették volna leigazolni a szentpéterváriak, de akkor nem tudtak megállapodni a Hannoverrel. Ezúttal a két klubnak is sikerült egyezségre jutnia, bár az átigazolás anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Annyit lehet tudni, hogy a futballista négyéves szerződést kötött az orosz csapattal. Huszti egyébként hamarosan visszatérhet Németországba új együttesével, ugyanis a Zenit február 18-án idegenben lép pályára a Stuttgart ellen az UEFA-kupában.

Huszti Szabolcs 2006-ban a francia Metztől került a Hannoverhez, melynek színeiben 81 mérkőzésen 17 gólt szerzett és 20 gólpasszt adott. „Husztit csak akkor engedjük el, ha megtaláljuk a megfelelő helyettesét” – mondta korábban Dieter Hecking vezetőedző.

A németországi hírek szerint hétfőn be is jelenthetik, hogy ki érkezik a magyar játékos helyett a klubhoz. „Szabi majdnem három éven keresztül rendkívül sok fontos gólt szerzett a csapatban. Nagyon fog hiányozni mindannyiunknak. Nem akartuk, hogy akadályozzuk személyes céljainak megvalósításában” – fogalmazott Martin Kindl, a Hannover elnöke.
2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.