HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2009.01.14 14:11 Frissítve: 2012.01.16 02:44

Csodálatos visszatérés a pályára: gólt lőtt az amputált lábú csatár

Darío Silva ismét pályára lépett, és góllal tért vissza. Az uruguayi játékos 2006 szeptemberében autóbalesetet szenvedett, és elveszített az egyik lábát, de most egy jótékonysági mérkőzés erejéig újra pályára lépett. A korábbi kiváló csatár gólt is szerzett: tizenegyesből volt eredményes.

Darío Silva újra pályára lépett, és gólt lőtt
Fotó: Imago (archív)
Darío Silva újra pályára lépett, és gólt lőtt
Darío Silva, a korábban a Penarolban, a Cagliariban, az Espanyolban, a Malágában, a Sevillában és a Portsmouthban is megforduló uruguayi csatár 2006 szeptemberében súlyos autóbalesetet szenvedett, mely után amputálni kellett jobb lábát térdtől lefelé.

A szomorú sorsú, korábbi uruguayi válogatott támadó több mint két év után visszatért a futballpályára, sőt győztes gólt szerzett büntetőből egy jótékonysági mérkőzésen Punta del Estében, melynek bevételeit egy fogyatékkal élő gyermekeket támogató alapítványnak ajánlottak fel.

„Fantasztikus érzés volt, nagyon megható volt újra pályára lépni – mondta Darío Silva. – A barátaimmal gyakorta futballoztam az utóbbi időben, de nem nagyközönség előtt. Boldogsággal tölt el, hogy a társaim, a riválisaim és barátaim segítettek támogatni az alapítványt és a gyerekeket.”

Az uruguayi szurkolók nem felejtették el, hogy a nemzeti csapat mezét 46 alkalommal magára öltő és 14 gólt szerző Darío Silvát. A 2002-es világbajnokság selejtezőjében Ausztrália elleni sorsdöntő meccsen is betaláló támadót újra éltették az uruguayiak.

„Hihetetlen érzés hallani, hogy a szurkolók a nevemet kántálták – mondta meghatódottan a csatár. – Úgy tűnik, hogy az uruguayi rajongók nem felejtik el azokat, akik sokat tettek a válogatott sikereiért.”

Darío Silva a mérkőzés után elárulta, sosem mondott le arról, hogy folytassa a sportot, ezért megtanult művégtaggal járni, és futballozni.

Legfőbb célja pedig kijutni a 2012-es londoni paralimpiára.

DARÍO SILVA VISSZATÉRT, ÉS GYŐZTES GÓLT LŐTTAZ URUGUAYI TÁMADÓ LEGSZEBB TALÁLATAI

2019.02.15 14:44:15

Minden más foci nemzetisport.hu

A most 27 éves futballistának egy napon belül két gyermeke született – két különböző nőtől.

2019.02.15 08:07:12

Minden más foci VOLESZÁK GÁBOR

A 2014-es év legjobb női labdarúgójának célja, hogy a májusi BL-döntőre megtöltsék a Groupama Arénát.

2019.02.11 17:53:30

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Világunk futballszemmel: a nagy fotógyűjtemény több mint negyven ország társadalmáról, kultúrájáról ad szokatlan képet

2019.02.08 16:48:53

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A rettegett zágrábi sportvezető, a börtön elől bujkáló Zdravko Mamic a 2018-as aranylabdást is behálózta, sápot szedett pénzéből.