HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.12.19 18:32 Frissítve: 2011.12.30 02:47

Románia: Balaskó és Salamon a Liberty Oradeánál folytatja

Két magyar labdarúgó is úgy döntött, hogy a szomszédos Romániában folytatja pályafutását. Balaskó Iván (REAC), valamint Salamon Miklós (Paks) csütörtökön fél plusz három éves szerződést írt alá a másodosztályú Liberty Oradeához.

Előbbi játékos a honi élvonal utolsó helyezett csapatától távozott, miután rákospalotai színekben nem tudott az ősszel emlékezeteset nyújtani.
Balaskó Iván előbb csak szóban ígérkezett el a határontúli együtteshez, de immár a megállapodást is ellátta kézjegyével. Így tett a 34 esztendős korábbi paksi hátvéd, Salamon Miklós is. Bár a rutinos játékosnak megfordult a fejében a visszavonulás gondolata, Bordás Tibor menedzser hathatós közreműködésével végül csatlakozott a Liberty keretéhez.

Az erdélyi csapat Oradea (Nagyvárad) néven szerepel a bajnokságban, hazai mérkőzéseit azonban Nagyszalontán játssza – soraiban az utánpótlás-válogatott támadóval, Birtalan Botonddal.

De nem pusztán a játékoskeretben, hanem a vezetőségben is találnak ismerőst az újonnan érkezők, a klub tulajdonosa ugyanis Vízer László Máriusz, az FC Sopron korábbi többségi tulajdonosa.