Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.11.17 15:10 Frissítve: 2012.02.18 02:44

Érem és Aranycipő, avagy Dzsenifer Marozsán lett a vébé gólkirálya

Magyarország nem számít nagyhatalomnak női labdarúgásban, mégis megkülönböztetett figyelem kísérte hazánkban az Új-Zélandon (a FIFA égisze alatt először) megrendezett U17-es női futball-világbajnokságot, hiszen Dzsenifer Marozsán személyében magyar származású főszereplője is volt a tornának.

Dzsenifer Marozsán Franz Beckenbauer oldalán mosolygott
Fotó: Imago (archív)
Dzsenifer Marozsán Franz Beckenbauer oldalán mosolygott
A 16 éves szupertehetség – Marozsán Jánosnak, a Siófok, a Honvéd és a BVSC korábbi válogatott futballistájának a lánya – kettős állampolgárként a végső győzelemre is esélyesnek tartott német együttest erősítette.

A Nationalelf végül a harmadik lett, miután a bronzmérkőzésen 3–0-ra legyőzte Angliát, míg a tornát nagy meglepetésre a döntőben az Egyesült Államok ellen diadalmaskodó (2–1) Észak-Korea nyerte meg. Németország számára a várakozásokon aluli eredménynek számító bronzérem után némi vigaszt jelentett a csapatnak ítélt fair play-különdíj, no meg az együttes tízesének két egyéni jutalma.

Marozsán hat góljával még úgy is elnyerte a gólkirálynak járó Aranycipőt, hogy az elődöntőben és a harmadik helyért zajló meccsen nem talált az ellenfél kapujába, a torna legjobb labdarúgóját illető Aranylabdáról pedig csak a japán Ivabucsi Mana kirobbanó teljesítménye miatt maradt le.

Magyar szemmel nézve így is kivételes pillanat volt, amikor a díjkiosztó után a fiatal lány Franz Beckenbauer oldalán mosolygott.
2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.