HIRDETÉS
CH. G. A.nyomtatott 2008.09.01 20:43 Frissítve: 2012.02.17 02:45

Roberto Carlos taposott a betonba: a brazil az Aranylábú 2008-ban

Antonio Caliendo, a neves – és tehetős – olasz mágnás, egyszersmind játékosügynök, aki egy időben Diego Armando Maradona ügyeit is intézte, 2003-ban díjat alapított az idény legjobb, 29 évesnél idősebb labdarúgója számára. A Golden Foot (Aranyláb) trófeát minden év augusztusának végén, szeptemberének elején a monacói Bajnokok Sétányán adták át a kitüntetettnek – hétfőn Roberto Carlosnak, a török Fenerbahce brazil balhátvédjének.

"Olyan csikis ez a beton..."
Az esemény lényege, hogy a díjazott lerakja lábnyomát egy előre elkészített, folyékony betonnal megtöltött tálcába, s amikor az anyag megszilárdul, a nyomot kihelyezik a sétányra. Valahogy úgy, ahogy Hollywoodban a filmsztárok kéznyomatát őrzik…
Az első kitüntetett Roberto Baggio, az olaszok (Juventus, később Brescia) csatára, a második a cseh Pavel Nedved (szintén Juventus), a harmadik az ukrán Andrij Sevcsenko (Milan/Chelsea), a negyedik a brazil Ronaldo (Real Madrid/Milan), az ötödik – tavaly – az olasz Alessandro Del Piero (már a harmadik juventusos…) volt.

Idén díszvendégnek a legendás nagy öregek közül meghívták a spanyol Luis Suárezt (73), a Barcelona és az Inter egykori sztárját, az 1960-as aranylabdást, az ukrán/szovjet Igor Belanovot, a Dinamo Kijev csillagát, aki 1986-ban szintén kiérdemelte az Aranylabdát és a francia világ- és Európa-bajnok Zinedine Zidane-t, a Real Madrid BL-győztesét, és természetesen aranylabdását.

Roberto Carlosnak – akit limuzin szállított az utolsó pillanatban, meglepetésként – a Bajnokok Sétányára – II. Albert uralkodó herceg adta át a trófeát, majd a kis brazil lerakta lábnyomait a folyékony betonba.

Az obligát kérdésre, hogy ki nyeri 2009-ben a Bajnokok Ligáját, mosolyogva így felelt: „A Fenerbahce!”
2019.03.22 19:45:21

Minden más foci nemzetisport.hu

Csehül álltak: az angolok a Wembley-ben öt gólt vágtak a borzalmasan védekező vendégeknek.

2019.03.18 18:36:48

Minden más foci nemzetisport.hu

Hetedik állomásához érkezik a darts Premier League. Folytatódik a tenisz Miami Open.

2019.03.19 19:40:15

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Nem először vetődött fel a téma, olykor a sportág prominens személyiségei is hangoztatják: el kellene törölni a futball egyik legkülönösebb, legvitatottabb, az idők során a legtöbbet változó, ugyanakkor egyik legősibb szabályát.

2019.03.13 23:40:55

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A sport hőskorszakának makulátlanságáért sem tennénk feltétlenül tűzbe a kezünket, már csak azért sem, mert akkoriban is gyarló emberek feszültek egymásnak a vicces mezek ellenére nemesnek hirdetett küzdelemben.