Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.08.25 16:53 Frissítve: 2012.02.18 02:43

Otigba mellett további játékosok kerülhetnek a Heerenveenhez

A Békéscsaba 16 éves labdarúgója, Otigba Kenneth a Heerenveen együtteséhez szerződött – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t a játékos menedzsere, Georgi Attila. A menedzser hozzátette, hogy a holland klub nemcsak a futballistával, hanem a Békéscsabai Utánpótlás FC-vel is hosszú távú megállapodást kíván kötni.

Otigba a Heerenveen szerelésében
Otigba a Heerenveen szerelésében
Otigba Kenneth az elmúlt hetekben a Liverpoollal és a Heerenveennel tárgyalt a jövőjéről, és végül a hollandok ajánlatát fogadta el, mert szakmailag náluk látta biztosítottnak a folyamatos fejlődést – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t Georgi Attila, a játékos menedzsere.
„Otigba Kenneth hároméves szerződést kötött a Heerenveennel. A futballistával korábban Angliában is jártunk, ahol a Liverpool ügyvezetőjével, Rick Parryvel tárgyaltunk. Az angolok nagyon szerették volna leigazolni Otigbát, mert a különböző fizikai teszteken kimagasló eredményt produkált, mégis a szakmailag előnyösebb holland ajánlatot választottuk” – fogalmazott a menedzser.

Georgi Attila hozzátette, hogy a Heerenveen nemcsak a békéscsabaiak utánpótlás-válogatott futballistájával, hanem a Békéscsabai Utánpótlás FC-vel is hosszú távú együttműködési megállapodást kíván kötni.

„Az öt évre tervezett együttműködés keretében évi rendszerességgel szakmai koordinátorok érkezhetnek a Heerenveentől Békéscsabára, hogy tanácsaikkal segítsék a szakmai munkát, illetve a klub legtehetségesebb játékosai néhány hétre Hollandiába utazhatnak, miként a klub edzői is, hogy tanulmányozzák az ottani szakmai munkát" – mondta Georgi.

A menedzser az együttműködést az MTK és a Liverpool között létrejött megállapodáshoz hasonlította, melynek révén már négy labdarúgó (Németh Krisztián, Simon András, Gulácsi Péter, Pölöskei Zsolt) is a szigetországba szerződött.

A Békéscsabai Utánpótlás FC vezetője, Szokolai Sándor megkeresésünkre elmondta, Otigba Kenneth mellett több játékosukra – Kovács Dánielre (ő hétfőn a Ferencváros ellen is pályára léphet a Békéscsaba felnőtt csapatéban), Zelenyánszki Lászlóra, Szokol Zsoltra és Bagyinszki Attilára – is felfigyelt már Sisa Tibor, az U19-es válogatott szövetségi kapitánya, ami bizonyítja, hogy tehetségekben nincs hiány Békéscsabán, így nem zárható ki, hogy hosszú távon újabb játékosok szerződhetnek a "viharsarokból" Hollandiába.
2020.08.05 23:07:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Nem tudom értelmezni, amikor egy sikerekbe beleőszült világsztár futballista még egy bőrt lehúzandó gyakorlatilag begurul egy közép-kelet-európai bajnokságba.

2020.08.05 14:48:21

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A TSC a 22. perctől kezdve emberhátrányban játszott, de így is nyert Belgrádban.

2020.08.05 15:41:00

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

A Sepsi OSK megnyerte a fontos mérkőzést, hogy ez mire lesz elég, az pénteken derül ki.

2020.08.04 16:31:57

Minden más foci B. L.

Ha késve is, de véget ért minden topliga, ezzel pedig számos játékos egyezsége is a klubjával.