Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.25 19:30 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Juninho még nem unta meg a francia bajnoki cím elhódítását

Juninho Pernambucano kijelentette, kitölti a szerződéséből hátralévő két évet a Lyonnál. A brazil támadó középpályás 2001-ben érkezett a francia csapathoz, amely azóta zsinórban hetedik bajnoki címét nyerte meg. A pletykák szerint Juninho Gregory Coupet-hoz, a csapat 35 éves kapusához hasonlóan távozni készült az együttestől, de most úgy tűnik, a 33 éves brazil marad.

Juninho (balra, a kupával) nem akarja elhagyni a Lyont
Fotó: Reuters
Juninho (balra, a kupával) nem akarja elhagyni a Lyont
A Lyon brazil sztárjátékosa, a 33 éves Juninho Pernambucano kijelentette, hogy a pletykák ellenére nem hagyja el nyáron csapatát, hanem kitölti a szerződéséből még hátralévő két évet.

„A családom szeretne továbbra is Lyonban élni. Úgy gondolom, ki fogom tölteni a szerződésemből hátralévő két évet a csapatnál” – jelentette ki a brazil.

Juninho és a Lyon idén duplázott, a francia csapat zsinórban hetedik alkalommal nyerte meg a Ligue 1-et, és idén elhódította a Francia Kupát is a PSG elleni hosszabbításos mérkőzésen.

A 35 éves Gregory Coupet, a csapat kapusa utolsó meccse volt a kupadöntő, és sokan tudni vélték, hogy Juninho is elhagyja az együttest a jól sikerült idény után, de most úgy tűnik, a támadó középpályás marad.

„Még mindig vágyom a kihívásokra, úgy is, hogy mostanában már ingadozóbb a teljesítményem. Folytatom a munkát. Néha az ember a „fejével dönt”, de én folytatni akarom” – mondta Juninho.

A brazil futballista 2001-ben igazolt a Lyonhoz a brazil Vasco da Gamától. A francia csapattal első idényében bajnoki címet nyerte, ami a Lyon első győzelme volt a Ligue 1-ben.

Érkezése óta szárnyal a csapat, idén zsinórban hetedszer nyerte meg a francia elsőosztályú bajnokságot. Most úgy tűnik, Juninho akár a nyolcadik és a kilencedik bajnoki címet is megnyerheti a Lyonnal.
2020.01.23 16:35:56

Minden más foci nemzetisport.hu

„Fazekas László isteni futballista volt, ha most játszana, akár a Premier League-ben is szerepelhetne.”

2020.01.20 11:36:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT (Belek)

„Kassai Viktor az egyik legjobb játékvezető, a pályán és azon kívül is tisztelet övezi.”

2020.01.19 12:51:23

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2020. Az egekbe szökött a francia fiatalok ára, melyik úton indul el Moreno mester?