Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.02.01 18:14 Frissítve: 2011.06.27 00:01

Tiszaújvárosi utánpótlás tábor: az UEFA szerint a legértékesebb!

Rendkívüli elismerésben részesítette az Európai Labdarúgó Szövetség az MLSZ-t: a szervezet értékelése szerint a magyar szövetség tavaly nyári tiszaújvárosi utánpótlás és grassroots tábora bizonyult ezen a területen 2007 legértékesebb eseményének, s ezt az UEFA három oklevélben dokumentálta.

Az oklevelek tanúsága szerint a tiszaújvárosi tábor el a 2007-es év legértékesebb Grassroots-eseményének járó díjat. Emellett külön méltatást kapott a futsal utánpótlás-kupa, valamint a hátrányos helyzetű gyermekek részvételével lebonyolított torna is.

- Természetesen nagy öröm számunkra az elismerés - fogalmazott Őze Tibor, az MLSZ Grassroots-menedzsere. - Tavaly helyszínt változtattunk, Tiszaújvárosban rendeztük meg a tábort, amelyet eszerint az UEFA szakértői is nagyon sikeresnek ítéltek. Az oklevéllel jutalmazott események keretében még a 15 éves lányok is játszottak meccseket és négy fiú korcsoport tagjai számára is rendeztünk utánpótlás kiválasztó tábort és tornát. A tábor sikeréért nagyon sokan dolgoztak, de közülük is kiemelném Kovács Szilveszter utánpótlás-programvezető, Kovács Mariann asszisztens és a futsaltornát szervező Király Gábor munkáját. Természetesen nem feledkezhetünk meg a vendéglátó Tiszaújvárosról sem: rendkívüli támogatást élveztünk a sportszeretetéről híres város vezetői részéről.

A tavalyi táborozáson több turnusban közel ezer gyermek vett részt.