Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.01.24 20:00 Frissítve: 2011.07.07 00:05

Guinea válogatottja egy góllal győzte le Marokkó legjobbjait

Némi meglepetésre Guinea labdarúgó-válogatottja megverte Marokkó az Afrikai Nemzetek Kupájának második fordulójában, az A csoportban. A guineaiak középpályása, Feindouno előbb két gólt szerzett, majd butaságának köszönhetően kiállítatta magát.

A guineaiak öröme a második gól után
A guineaiak öröme a második gól után
A guineaiak az első meccsen 2-1-es vereséget szenvedtek Ghánától, és mindenképpen szükségük volta három pontra Marokkó ellen ahhoz, hogy a továbbjutási esélyeik megmaradjanak. A marokkóiak az első fordulóban fölényes győzelmet arattak az A csoport leggyengébb tagja Namíbia ellen, így ők nyugodtabban várhatták a találkozót, de ők sem vehették félvállról a meccset.

A találkozó elején aztán rögtön Guinea legjobbjai szereztek vezetést, ugyanis a tizenegyedik percben Feindouno volt eredményes. A középpályás ekkor egy szabadrúgáshoz állt oda a bal oldalon, és mindenki meglepetésére a kaput vette célba éles szögből. A szélső lövése végül a jobb felső sarokban kötött ki, azonban azt hozzá kell tenni, hogy a gólban vastagon benne volt Fouhami kapus is.

Az első játékrész további részében is a guineaiak kezdeményeztek többet, így a szünetben megérdemelten vezettek egy góllal.

A szünet után az első negyedóra végéhez közeledve felpörögtek az események. Előbb az ötvenkilencedik percben egy formás guineai támadás után Bangoura növelte kettőre csapata előnyét, majd egy perc elteltével a csereként beállt Aboucherouane lőtt hatalmas gólt, és egyben szépített is.

Ezzel azonban nem volt még vége, hiszen Youla szerzett labdát a marokkói tizenhatos tájékán a bal oldalon, majd ahogy belépett a büntetőterületen belülre, lerántották, így Guinea jogosan jutott büntetőhöz. A tizenegyest Feindouno váltotta gólra, és megduplázta csapata előnyét.

A középpályás négy perccel később aztán óriási butaságot csinált, hiszen a játékvezető orra előtt belerúgott ellenfelébe, amiért a dél-afrikai bíró teljesen jogosan kiállította. Igaz a hajrában a marokkóiak Ouaddou találatával szépítettek, azonban egyenlíteni már nem tudtak, így jelenleg mindkét csapat három ponttal áll az A csoportban.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA, A CSOPORT

2. FORDULÓ
Guinea – Marokkó 3-2 (Feindouno 11., 63., Bangoura 59. ill. Aboucherouane 60., Ouaddou 90.)
2020.01.23 16:35:56

Minden más foci nemzetisport.hu

„Fazekas László isteni futballista volt, ha most játszana, akár a Premier League-ben is szerepelhetne.”

2020.01.20 11:36:41

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT (Belek)

„Kassai Viktor az egyik legjobb játékvezető, a pályán és azon kívül is tisztelet övezi.”

2020.01.19 12:51:23

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK, 2020. Az egekbe szökött a francia fiatalok ára, melyik úton indul el Moreno mester?