Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.12.03 07:31 Frissítve: 2011.04.27 00:06

Donadoni nyugodt, Domenech feszült, Van Basten bús, Piturca elégedett

A legnagyobb érdeklődés a vitán felül „halálcsoportnak” titulált D jelú kvartettben érdekelt szövetségi kapitányokat övezte a vasárnapi luzerni EB-sorsolást követően. A három végső győzelemre esélyes együttes (Hollandia, Olaszország, Franciaország) trénerei helyett a román edző Victor Piturca volt a legbizakodóbb, de mint tudjuk, a látszat csal.

Ki nevet majd a végén?
Ki nevet majd a végén?
Roberto Donadonit, a világbajnok squadra azzurra kapitányát a rettentően nehéz sorsolás sem tudta kibillenteni lelki egyensúlyából.

„Éreztem, hogy bele fogunk húzni, Marcóval (Van Basten, a szerk.) éppen erről beszélgettünk, hogy egy csoportba kerülhetünk, és most így is alakult. Nem esünk kétségbe, csak rajtunk múlik, mennyire lesz nehéz dolgunk a csoportküzdelmekben” – összegzett Donadoni.

Raymond Domenech, a rivális francák mestere sem hazudtolta meg magát a sajtótájékoztatón, az egyik olasz újságíró Marco Materazzival kapcsolatos kérdése után távozott a teremből.

Előtte azért szólt pár szót:

„Nos, nem vagyok túlságosan boldog. Azt mondom, ne Olaszországgal foglalkozzunk, Romániával kezdjük majd a tornát, és a felkészülést is ebben a tudatban vezénylem majd” –mondta Domenech.

A holland szakember Marco Van Basten meglehetősen borúlátó volt a ceremónia után:

„Mi mindig jól belehúzunk a nagy tornákon. Most is kifogtuk a nagyhalakat. A 2006-os vb-n is az állítólagos halálcsoportban kezdtünk, kíváncsi vagyok ezt a kvartettet minek evezik majd.

Az olaszok ellen kezdünk, és a franciák ellen folytatjuk. Ha az első két meccsen nem kapunk ki, akkor már sínen lehetünk”

A legjókedvűbbnek a román szövetségi kapitáy Victor Piturka mutatkozott a sorsolást követően, akinek még viccelni is volt kedve:

„Ez a csoport nem okozhat problémát számunkra, elégedett vagyok a beosztással. Végül is miért ne lehetnénk bizakodóak, a hollandokat például jól ismerjük.”

A francia és az olasz nemzeti tizenegy az utóbbi egy évtizedben harmadszor fut össze nagy tornán: 1998-ban a vb negyeddöntőjében és 2000-ben az Eb döntőjében a gallok, míg a tavalyi világbajnokság fináléjában az itáliaiak diadalmaskodtak. A selejtezőben a francia gárda hazai pályán 3-1-re nyert Roberto Donadoni válogatottja ellen, míg a „visszavágón” gólnélküli döntetlen született.

A románok és a hollandok is jól ismerhetik egymást a 2008-as viadal selejtezőiből. A G-csoportban Hollandiában 0-0-s döntetlent játszottak egymással, a visszavágón azonban nyerni tudtak Mutuék Constantában.

A 2008-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTJAI

A csoport (Bázel) B csoport (Bécs) C csoport (Bern, Zürich) D csoport (Innsbruck, Salzburg)
Svájc Ausztria Hollandia Görögország
Csehország Horvátország Olaszország Svédország
Portugália Németország Románia Spanyolország
Törökország Lengyelország Franciaország Oroszország
2020.04.01 18:21:33

Minden más foci P. K.

Sok szerződés meghosszabbítása hiúsulhat meg a topligákban, aminek nagy ára lehet – CIES-elemzés.

2020.03.31 16:52:34

Minden más foci KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A „futballisten” 2018-ban a mexikói drogkartell központjába szerződött. A sztori filmért kiáltott – sorozatot kapott.

2020.03.31 15:18:09

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Talán, de a legnemzetközibb Internek mindig is hiányzott egy pici szerencse a nagy sikerhez.

2020.04.01 08:55:45

Minden más foci K. T. I.

Így jutott el a világ a 100 fontos átigazolási díjaktól Neymar 222 millió eurós transzferéig. De mi jön ezután?

2020.03.30 22:59:26

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Néhány klasszis távozott, de maradt még elég: mese a Bayern München (egyik) csodás esztendejéről.