Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.12.03 07:31 Frissítve: 2011.04.27 00:06

Donadoni nyugodt, Domenech feszült, Van Basten bús, Piturca elégedett

A legnagyobb érdeklődés a vitán felül „halálcsoportnak” titulált D jelú kvartettben érdekelt szövetségi kapitányokat övezte a vasárnapi luzerni EB-sorsolást követően. A három végső győzelemre esélyes együttes (Hollandia, Olaszország, Franciaország) trénerei helyett a román edző Victor Piturca volt a legbizakodóbb, de mint tudjuk, a látszat csal.

Ki nevet majd a végén?
Ki nevet majd a végén?
Roberto Donadonit, a világbajnok squadra azzurra kapitányát a rettentően nehéz sorsolás sem tudta kibillenteni lelki egyensúlyából.

„Éreztem, hogy bele fogunk húzni, Marcóval (Van Basten, a szerk.) éppen erről beszélgettünk, hogy egy csoportba kerülhetünk, és most így is alakult. Nem esünk kétségbe, csak rajtunk múlik, mennyire lesz nehéz dolgunk a csoportküzdelmekben” – összegzett Donadoni.

Raymond Domenech, a rivális francák mestere sem hazudtolta meg magát a sajtótájékoztatón, az egyik olasz újságíró Marco Materazzival kapcsolatos kérdése után távozott a teremből.

Előtte azért szólt pár szót:

„Nos, nem vagyok túlságosan boldog. Azt mondom, ne Olaszországgal foglalkozzunk, Romániával kezdjük majd a tornát, és a felkészülést is ebben a tudatban vezénylem majd” –mondta Domenech.

A holland szakember Marco Van Basten meglehetősen borúlátó volt a ceremónia után:

„Mi mindig jól belehúzunk a nagy tornákon. Most is kifogtuk a nagyhalakat. A 2006-os vb-n is az állítólagos halálcsoportban kezdtünk, kíváncsi vagyok ezt a kvartettet minek evezik majd.

Az olaszok ellen kezdünk, és a franciák ellen folytatjuk. Ha az első két meccsen nem kapunk ki, akkor már sínen lehetünk”

A legjókedvűbbnek a román szövetségi kapitáy Victor Piturka mutatkozott a sorsolást követően, akinek még viccelni is volt kedve:

„Ez a csoport nem okozhat problémát számunkra, elégedett vagyok a beosztással. Végül is miért ne lehetnénk bizakodóak, a hollandokat például jól ismerjük.”

A francia és az olasz nemzeti tizenegy az utóbbi egy évtizedben harmadszor fut össze nagy tornán: 1998-ban a vb negyeddöntőjében és 2000-ben az Eb döntőjében a gallok, míg a tavalyi világbajnokság fináléjában az itáliaiak diadalmaskodtak. A selejtezőben a francia gárda hazai pályán 3-1-re nyert Roberto Donadoni válogatottja ellen, míg a „visszavágón” gólnélküli döntetlen született.

A románok és a hollandok is jól ismerhetik egymást a 2008-as viadal selejtezőiből. A G-csoportban Hollandiában 0-0-s döntetlent játszottak egymással, a visszavágón azonban nyerni tudtak Mutuék Constantában.

A 2008-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG CSOPORTJAI

A csoport (Bázel) B csoport (Bécs) C csoport (Bern, Zürich) D csoport (Innsbruck, Salzburg)
Svájc Ausztria Hollandia Görögország
Csehország Horvátország Olaszország Svédország
Portugália Németország Románia Spanyolország
Törökország Lengyelország Franciaország Oroszország
2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.

2019.11.27 09:37:23

Minden más foci GELEI JÓZSEF

„Az afrikai gyerekek nem is álmodhatnak olyan körülményekről, amilyenek Győrben vagy Kispesten vannak.”