Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.29 22:38 Frissítve: 2011.11.18 00:12

Király Gábor Szombathelyen alapított egy valóban klubjellegű klubot

Hivatalosan szabadidő-egyesület, de mindenben megfelel a modern kor követelményeinek. Van kulturált weboldala, szép, szürke-sárga egyenfelszerelése, és ami talán a legfontosabb: egyre több sportolója. Az egyesület élén a hetvenszeres válogatott kapus, Király Gábor áll.

Király Gábor
NS-archív
Király Gábor
Király Gábor Szombathely Újperint nevű városrészén a semmiből hozott létre ragyogó sportkomlpexumot. Negyvenötezer négyzetméteren egy nagyméretű füves futballpálya, két edzőpálya, két tenisz- és két kisméretű, salakos futballpálya mellett egy bárki által ingyen használható „dühöngő” is készült, ahol villanyvilágítás is van.

Az angol második ligás Burnley kapusának régi álma vált valóra. Király Gábor elmondta, a lényeg az egyesületnél nem az eredmény, hanem a sportolási lehetőség. Nem a győzelem a fontos, hanem a mozgás öröme.

Persze, azért senki nem bánkódik, ha valaki jól szerepel. A szabadidő-egyesület pedig napról napra bővül.

A szombati Nemzeti Sportból megtudhatja, tíz év idegenlégióskodás, hetven válogatott mérkőzés után miért érzi szívügyének Király Gábor az egyesületet. Láthatják, a kapus ahelyett, hogy nyugodtan hátradőlne, jön-megy, ügyeket intéz, drukkol a futóknak, érdeklődik a teniszedzésről.
2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.