Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.06.27 16:47 Frissítve: 2010.10.28 02:39

A Times szerint napjainkban Kaká a világ legjobb labdarúgója

Sokak véleményéhez „igazodva” a Times című tekintélyes angol napilap is úgy véli, napjainkban Kaká a világ legjobb labdarúgója. Az újság állítja, nehezen született meg a döntés, de az AC Milan brazil szupersztárja maga mögé szorította Ronaldinhót és Cristiano Ronaldót. Mögöttük Samuel Eto-o, az FC Barcelona csatára végzett.

Kaká újabb elsőséget "söpört be"
Kaká újabb elsőséget "söpört be"
A lap értékelése szerint rendkívül kevés választja el egymástól a legjobb négy játékost, de Kaká elsőségét semmi sem kérdőjelezheti meg.

„Senki sem ötvözi olyan hatékonyan a brazil könnyedséget az európai egyszerűséggel. Kaká két kultúra terméke, minden szükséges képességgel rendelkezik, nincs semmilyen hibája” – érvel a zseni mellett az újság.

A Times szerint Kaká olyan különleges futballista, hogy még a jóisten is annak a csapatnak kezd szurkolni, amelynek tagja a brazil klasszis.

A top10-be hárman (Ronaldinho, Eto’o, Lionel Messi) kerültek a legutóbbi szezonban kevés sikert elérő FC Barcelonától, ugyanakkor a Bajnokok Ligája-győztes mindössze Kaká képviseli. A legjobb ötvenbe rajta kívül csak a Real Madridtól tavaszra kölcsönvett Ronaldo (23.) , Andrea Pirlo (29.), Alessandro Nesta (41.) , Gennaro Gattuso (44.) és Clarence Seedorf (49.) került Carlo Ancelotti együtteséből.


Érdekesség, hogy a France Football tavalyi aranylabdása, Fabio Cannavaro (Real Madrid) nem került a listára, s hiányérzetünk támadhat David Silva (FC Valencia) és Frank Ribery (legutóbb Olympique Marseille) távolmaradása miatt is.
2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.

2019.11.27 09:37:23

Minden más foci GELEI JÓZSEF

„Az afrikai gyerekek nem is álmodhatnak olyan körülményekről, amilyenek Győrben vagy Kispesten vannak.”