Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.29 18:21 Frissítve: 2011.05.23 00:02

Rivaldóval erősödik Tőzsér Dániel együttese, az AEK Athén

Az AEK Athén honlapján kedden késő délután jelentették be, hogy a klub két évre leigazolta a brazil világbajnok középpályás Vitor Borba Ferreira Rivaldót a bajnok Olympiakosz együttesétől. Rivaldo az elmúlt hetekben került ki a görög bajnokcsapat keretéből, miután anyagi természetű vitába keveredett a klubvezetőséggel. A nemzetközi szövetségnél (FIFA) 1999-ben az év játékosának választott, 2002-ben világbajnok futballista 2004 óta volt tagja a pireuszi gárdának, amellyel három bajnoki címet szerzett, az ideit éppen az AEK-et megelőzve.

Rivaldo csapatot váltott, de költöznie nem kellett, marad a görög fővárosban
Rivaldo csapatot váltott, de költöznie nem kellett, marad a görög fővárosban
A 34 éves sztár az Olympiakosztól való távozása után nem ment messzire csapatot keresni, hiszen remekül érzi magát családjával Athénban, így végül Tőzsér Dániel csapatánál, a rivális AEK Athénnál kötött ki, ahol tárt karokkal várták.
Az AEK hivatalos honlapján máris nyilatkozott a Barcelona korábbi klasszisa a közeljövőbeli terveiről, az új kihívásról.

„Elég annyit mondanom, hogy Rivaldo még mindig éhes a sikerre, és bajnok szeretne lenni. Nincs nehéz dolgom, hiszen ugyanabban az országban maradok, ugyanaz a célom is, csupán most egy másik klub színeiben futballozom. Azt hiszem, ha itt is sikerül beilleszkednem akkor jó esélyünk van bajnoki címet szerezni, és sokáig juthatunk a BL-ben is.” –nyilatkozta Rivaldo az AEK Athén hivatalos honlapján.

A görög ezüstérmesnél nagyratörő álmokat szövögetnek a következő szezonra, a csapat 1994 óta nem nyert bajnokságot, és a BL-ben is minél tovább menetelnének, az elmúlt szezonban nagyon kevésen múlt, hogy nem jutottak tovább a csoportkörből. Rivaldo már az együttes negyedik igazolása a következő szezonra, amelynél az idény során minden bizonnyal Tőzsér Dániel is kulcsszerepet kap majd a gárdánál. Ha így lesz Rivaldo és Tőzsér együtt vihetik sikerre Lorenzo Serra Ferrer együttesét a 2007/08-as szezonban.
2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.

2020.02.12 20:28:22

Minden más foci THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Megette a fene, ha egy-egy labdarúgó vagy edző szeme előtt a pénz, nem pedig a dicsőség lebeg.

2020.02.10 21:37:07

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Jobban örülnék, ha lenne több bátorság kiállni a nemzeti futball ügye mellett, s ha a változások, gyarapodások mértékét nemcsak eurómilliókban, hanem a pályákon felbukkanó aranylábakban határoznák meg.

2020.02.09 21:41:13

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Maradjanak a kispadon, amennyiben erre lehetőségük van.