Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.29 18:21 Frissítve: 2011.05.23 00:02

Rivaldóval erősödik Tőzsér Dániel együttese, az AEK Athén

Az AEK Athén honlapján kedden késő délután jelentették be, hogy a klub két évre leigazolta a brazil világbajnok középpályás Vitor Borba Ferreira Rivaldót a bajnok Olympiakosz együttesétől. Rivaldo az elmúlt hetekben került ki a görög bajnokcsapat keretéből, miután anyagi természetű vitába keveredett a klubvezetőséggel. A nemzetközi szövetségnél (FIFA) 1999-ben az év játékosának választott, 2002-ben világbajnok futballista 2004 óta volt tagja a pireuszi gárdának, amellyel három bajnoki címet szerzett, az ideit éppen az AEK-et megelőzve.

Rivaldo csapatot váltott, de költöznie nem kellett, marad a görög fővárosban
Rivaldo csapatot váltott, de költöznie nem kellett, marad a görög fővárosban
A 34 éves sztár az Olympiakosztól való távozása után nem ment messzire csapatot keresni, hiszen remekül érzi magát családjával Athénban, így végül Tőzsér Dániel csapatánál, a rivális AEK Athénnál kötött ki, ahol tárt karokkal várták.
Az AEK hivatalos honlapján máris nyilatkozott a Barcelona korábbi klasszisa a közeljövőbeli terveiről, az új kihívásról.

„Elég annyit mondanom, hogy Rivaldo még mindig éhes a sikerre, és bajnok szeretne lenni. Nincs nehéz dolgom, hiszen ugyanabban az országban maradok, ugyanaz a célom is, csupán most egy másik klub színeiben futballozom. Azt hiszem, ha itt is sikerül beilleszkednem akkor jó esélyünk van bajnoki címet szerezni, és sokáig juthatunk a BL-ben is.” –nyilatkozta Rivaldo az AEK Athén hivatalos honlapján.

A görög ezüstérmesnél nagyratörő álmokat szövögetnek a következő szezonra, a csapat 1994 óta nem nyert bajnokságot, és a BL-ben is minél tovább menetelnének, az elmúlt szezonban nagyon kevésen múlt, hogy nem jutottak tovább a csoportkörből. Rivaldo már az együttes negyedik igazolása a következő szezonra, amelynél az idény során minden bizonnyal Tőzsér Dániel is kulcsszerepet kap majd a gárdánál. Ha így lesz Rivaldo és Tőzsér együtt vihetik sikerre Lorenzo Serra Ferrer együttesét a 2007/08-as szezonban.
2020.08.09 18:40:05

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a TSC, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

2020.08.08 13:35:51

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Niko Kovac és Mitchell új érát nyit a hercegségben, Heller és Jovics is érkezhet, de első a védelem!

2020.08.09 15:25:39

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), B. Á. (percről percre)

Az élre ugró dunaszerdahelyi együttesben Kalmár Zsolt gólpasszt adott, majd maga is betalált.

2020.08.08 20:06:52

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mi a tanulság? Az sajnos nincs. Illetve annyi, hogy az eredmény minősít. De csak utólag. A tiltó, tűrő, támogató döntést viszont előre kell meghozni. Mondhatnánk, inni csak a győztesnek szabad.

2020.08.06 10:44:13

Minden más foci KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

Százgólos csapatok a Barcelonától a Juventuson és a Liverpoolon át a Bayern Münchenig.