Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.29 18:21 Frissítve: 2011.05.23 00:02

Rivaldóval erősödik Tőzsér Dániel együttese, az AEK Athén

Az AEK Athén honlapján kedden késő délután jelentették be, hogy a klub két évre leigazolta a brazil világbajnok középpályás Vitor Borba Ferreira Rivaldót a bajnok Olympiakosz együttesétől. Rivaldo az elmúlt hetekben került ki a görög bajnokcsapat keretéből, miután anyagi természetű vitába keveredett a klubvezetőséggel. A nemzetközi szövetségnél (FIFA) 1999-ben az év játékosának választott, 2002-ben világbajnok futballista 2004 óta volt tagja a pireuszi gárdának, amellyel három bajnoki címet szerzett, az ideit éppen az AEK-et megelőzve.

Rivaldo csapatot váltott, de költöznie nem kellett, marad a görög fővárosban
Rivaldo csapatot váltott, de költöznie nem kellett, marad a görög fővárosban
A 34 éves sztár az Olympiakosztól való távozása után nem ment messzire csapatot keresni, hiszen remekül érzi magát családjával Athénban, így végül Tőzsér Dániel csapatánál, a rivális AEK Athénnál kötött ki, ahol tárt karokkal várták.
Az AEK hivatalos honlapján máris nyilatkozott a Barcelona korábbi klasszisa a közeljövőbeli terveiről, az új kihívásról.

„Elég annyit mondanom, hogy Rivaldo még mindig éhes a sikerre, és bajnok szeretne lenni. Nincs nehéz dolgom, hiszen ugyanabban az országban maradok, ugyanaz a célom is, csupán most egy másik klub színeiben futballozom. Azt hiszem, ha itt is sikerül beilleszkednem akkor jó esélyünk van bajnoki címet szerezni, és sokáig juthatunk a BL-ben is.” –nyilatkozta Rivaldo az AEK Athén hivatalos honlapján.

A görög ezüstérmesnél nagyratörő álmokat szövögetnek a következő szezonra, a csapat 1994 óta nem nyert bajnokságot, és a BL-ben is minél tovább menetelnének, az elmúlt szezonban nagyon kevésen múlt, hogy nem jutottak tovább a csoportkörből. Rivaldo már az együttes negyedik igazolása a következő szezonra, amelynél az idény során minden bizonnyal Tőzsér Dániel is kulcsszerepet kap majd a gárdánál. Ha így lesz Rivaldo és Tőzsér együtt vihetik sikerre Lorenzo Serra Ferrer együttesét a 2007/08-as szezonban.
2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát.

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...