HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.05.29 18:21 Frissítve: 2011.05.23 00:02

Rivaldóval erősödik Tőzsér Dániel együttese, az AEK Athén

Az AEK Athén honlapján kedden késő délután jelentették be, hogy a klub két évre leigazolta a brazil világbajnok középpályás Vitor Borba Ferreira Rivaldót a bajnok Olympiakosz együttesétől. Rivaldo az elmúlt hetekben került ki a görög bajnokcsapat keretéből, miután anyagi természetű vitába keveredett a klubvezetőséggel. A nemzetközi szövetségnél (FIFA) 1999-ben az év játékosának választott, 2002-ben világbajnok futballista 2004 óta volt tagja a pireuszi gárdának, amellyel három bajnoki címet szerzett, az ideit éppen az AEK-et megelőzve.

Rivaldo csapatot váltott, de költöznie nem kellett, marad a görög fővárosban
Rivaldo csapatot váltott, de költöznie nem kellett, marad a görög fővárosban
A 34 éves sztár az Olympiakosztól való távozása után nem ment messzire csapatot keresni, hiszen remekül érzi magát családjával Athénban, így végül Tőzsér Dániel csapatánál, a rivális AEK Athénnál kötött ki, ahol tárt karokkal várták.
Az AEK hivatalos honlapján máris nyilatkozott a Barcelona korábbi klasszisa a közeljövőbeli terveiről, az új kihívásról.

„Elég annyit mondanom, hogy Rivaldo még mindig éhes a sikerre, és bajnok szeretne lenni. Nincs nehéz dolgom, hiszen ugyanabban az országban maradok, ugyanaz a célom is, csupán most egy másik klub színeiben futballozom. Azt hiszem, ha itt is sikerül beilleszkednem akkor jó esélyünk van bajnoki címet szerezni, és sokáig juthatunk a BL-ben is.” –nyilatkozta Rivaldo az AEK Athén hivatalos honlapján.

A görög ezüstérmesnél nagyratörő álmokat szövögetnek a következő szezonra, a csapat 1994 óta nem nyert bajnokságot, és a BL-ben is minél tovább menetelnének, az elmúlt szezonban nagyon kevésen múlt, hogy nem jutottak tovább a csoportkörből. Rivaldo már az együttes negyedik igazolása a következő szezonra, amelynél az idény során minden bizonnyal Tőzsér Dániel is kulcsszerepet kap majd a gárdánál. Ha így lesz Rivaldo és Tőzsér együtt vihetik sikerre Lorenzo Serra Ferrer együttesét a 2007/08-as szezonban.
2019.02.18 19:41:44

Minden más foci nemzetisport.hu

Magyar és külföldi példák Zlatan Ibrahimovictól Gera Zoltánig.

2019.02.15 19:16:54

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Nem a 2018-as aranylabdásra osztják a szuperhős szerepét a hirdetők, Angliában szappanoperában játszó csúnyácska színésznőhöz hasonlítják.

2019.02.16 15:47:25

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

Egy góllal jobb volt az éllovas Slovan a DAC-nál, ám egy kis bírói segítség is kellett a vendégsikerhez.