Nem kaptak ki a tartalékosan kiálló eszékiek a listavezető otthonában

Vágólapra másolva!
2021.12.08. 17:00
null
Küzdelem (Fotó: <a href="https://nk-osijek.hr/utakmice/rijeka-osijek-50707118/">NK Osijek</a>)
A horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság (1. HNL) 14. fordulójából szerdán pótolták a HNK Rijeka–NK Osijek mérkőzést, amelyen a listavezető ikszelt a tabella második helyén álló eszékiekkel.

HORVÁT 1. HNL
14. forduló
HNK Rijeka–NK Osijek (Eszék) 0–0

ÖSSZEFOGLALÓ

Majdnem egycsapatnyi sérült és eltiltott nélkül utazott a tabella másodikja, az Eszék az éllovas HNK Rijeka otthonába, de a fiumei rangadó első félidejében nem látszott, melyik csapat a sokkal tartalékosabb: ha Ramón Miérez és Mihret Topcagic picit pontosabb, akkor három góllal vezethetett volna csapatuk.

Kleinheisler László eltiltás miatt nem léphetett pályára, ez meg is látszott az Eszéken, főleg a szünet után nagyon hiányzott a magyar középpályás a csapatból. Kőkemény belépők vették át a főszerepet a technikás futball helyett (némileg meglepő módon ebben a támadók jártak az élen), pedig a bajnokság egyik legjobb csatársora (a Rijekáé) csapott össze az eddig legjobban záró védelemmel.

Egyre nagyobb fölényt alakított ki a Rijeka, Domagoj Pavicic lövése centiméterekkel ment a bal felső sarok mellé, a hajrában azonban kétszer is gólt szerezhetett volna az Osijek, de Ivan Fiolic lábbal, Mile Skoric pedig fejjel hagyott ki egy ziccert.

Az eszékiek már 11 mérkőzés óta veretlenek a ligában. A bajnoki címért rendkívül kiélezett harc várható, hiszen Lovrencsics Gergő együttese, a Hajduk Split és az egy meccsel kevesebbet játszó, címvédő Dinamo Zagreb is „lőtávolon belül” van (egy, illetve két elmaradt mérkőzéssel három, illetve öt ponttal az Eszék mögött).

Az előző tizenhat kiírásból tizenötöt a zágrábiak nyertek meg, csak a mostani éllovasnak, az Osijek előtti egypontos fórját megőrző Rijekának sikerült megtörnie sorozatukat, 2017-ben. 0–0

PERCRŐL PERCRE


90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Három perc a ráadás.

89. perc Éppen csak magas Vukcic bal oldali beadása a bal sarok elé jó ütemben érkező Anton Kresicnek. Aki az előbb állt be Pavicic helyére.

86. perc Armer Hiros váltja Miérezt. Ék helyett szélső. Marin Pilj be, Fiolic le.

85. perc FÖLÉ, Milos beadását Skoric három méterről a bal felső fölé fejeli!

84. perc Miérez passzol jobbra Fiolichoz, aki jobbal tízről kapura lő, Smolcic bevetődve hatalmasat ment!

80. perc Haris Vukcic be, Muric le, a Sevilla-nevelés szélső mindenes, Andrija Vukcsevics meg Tomecakot váltja.

75. perc Loncar kifejeli oldalra Ampem elől Tomecak jobb oldali, jobblábas beadását, Muric kornerét meg kifejeli Bockaj.

73. perc Mellé, Ampemről Pavicic elé pattan Tomecak jobb oldali beadása, a középpályás jobb külsővel kapura lő... milliméterekkel a bal felső mellé!

72. perc A ghánai Ampem passzából Obregón lő jobbal kissé balról, 21-ről a léc fölé. Malenica rajta volt.

66. perc Nejasmic ment az ötös és Muric elől, a szélső adja be a szögletet, Obregón hétről a léc fölé fejel.

65. perc A titkos fegyver a pályán, a nyáron félmillió euróért vett dél-amerikai csatár, Jorge Obregón váltja az elfáradt Drmicet.

61. perc Miérez elől ment fejjel az ötösön Smolcic. Topcagic le, Mirlind Daku be, csatár helyett csatár.

57. perc Muric jobb oldali beadását jobbal kapura lőné 15-ről Selahi, de tisztáz oldalról egy merész becsúszással Skoric.

55. perc Kemény belemenések mind a két oldalon, nagyon kevés futball.

47. perc Jobbal 16-ról a léc fölé lő Muric.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Abass helyén Adam Gnezda Cerin a hazaiaknál. Szélső helyett középpályás. Kétszeres szlovén válogatott.


Az eszékiek már tíz mérkőzés óta veretlenek a ligában, és egy győzelemmel ismét az élre állnának. A bajnoki címért rendkívül kiélezett harc várható, hiszen Lovrencsics Gergő együttese, a Hajduk Split és az egy meccsel kevesebbet játszó, címvédő Dinamo Zagreb is lőtávolon belül van. Az előző tizenhat kiírásból tizenötöt a zágrábiak nyertek meg, csak a Rijekának sikerült megtörnie sorozatukat 2017-ben.

A bajnokság eddigi leghatékonyabb támadó alakzata ellen mérkőzhetnek, hiszen a Rijeka eddig negyvenszer volt eredményes – ugyanakkor az eszéki pedig a legjobban záró védelem az eddig kapott mindössze tizenhárom góljával.

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból
Mario Gavranovic 8
Antonio Colak 6
Petar Bockaj 6
Franko Andrijasevic 6
Ahmad Sharbini 4


45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Szépen, de éppen a kapushoz ollóz 15-ről, középről Galovic.

A jobbszélső meg Robert Muric, aki az Ajaxtól érkezett, korábba játszott a Bragában és a Pescarában is, a Dinamo Zagreb neveltje. A cserecsatár a szlovén Haris Vukcic, a Rangers és a Newcastle United egykori játékosa.

42. perc Issah Abbas kap sárga lapot, hátulról felrúgta neme egyszerűséggel Topcagigot.

41. perc Abass jobbal 17-ről Loncarba lő. A balszellő Abass ghánai válogatott kerettag, a Mainz kétmillió euróért vette, kölcsönben van itt.

39. perc Fiolic jobb oldali, jobblábas beadásába belelép Smolcic, de éppen így jó Topcagicnak... aki öt méterről a bal alsó mellé fejel. ZICCER VOLT!

Egy kis örökmérleg: 124 találkozó, 50 rijekai és 43 eszéki sikerrel, 166, ill. 143 rúgott góllal.

36. perc
Tomecak előretör a jobb oldalon, jobbal 12-ről kapura lő, de az oldalhálóba. Cseberko is beleért még, de kirúgás. Háttal blokkolt az ukrán.

Drmicet láthattuk az előző két vébén is, meg a 2012-es olimpián.

31. perc Helyzet,
Loncar passzából Cseberko emel a saját térfeléről Miérez elé, aki egy csel után jobbal 14-ről lő, de laposan éppen a kapust találja telibe.

27. perc Drmic a 16-os jobb sarka elől jobbal kapura lő, nem gond a védés Malenicának, a Diósgyőr egykori kapusának. Aki 16 meccsen védte anno a DVTK kapuját.

Drmic 35-szörös svájci válogatott, tíz góllal. A Norwich City adta kölcsön ide.

24. perc Mihret Topcagig, majd Ivan Fiolic kap sárga lapot. Mindketten abszolúte megérdemelten, egy-egy belemenésért, utóbbi ráadásul nagyon megijedt, mert a spori a sárga lappal elővette a piros lapot is...

20. perc Bockaj távoli szabadrúgását nyolcról a bal alsó mellé fejeli középről Miérez!

18. perc Josip Drmic felmászik Bockaj hátára, lekönyökli, majd kötekedni kezd az eszékiekkel. Kap egy sárga lapot. Meg Mile Skoric is, aki odament lökdösődni picit rendteremtés címén.

16. perc Fiolic nagyot rúg hátulról Drmicbe.

Miérez az előző idény gólkirálya, ebben az idényben 3 gólt lőtt mindössze, 21 fellépésen. A nyáron 2.5 millió euróért vették meg végleg az Alavéstől.

12. perc Topcagic gurít Miérez elé, aki jobbal 17-ről nagyon a jobb alsó sarok mellé töri a labdát.

11. perc Helyzet, Loncar felfejeli a labdát az ötösön Cseberko beadása után Miéreznek, de odalép az ék elé az utolsó pillanatban a hazai Tomecak!

Aki volt belga U16-os, de már albán felnőtt válogatott.

10. perc Sárga lap a Miéreznek odarúgó Lindon Selahinak.

5. perc Hazai rohamokkal, befutott közben a húsztagú vendégtábor. Erősítés.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek sárga-fekete mezben és fekete nadrágban.



A nyáron az Eszék megverte a Rijekát, és a tabella élére állt.

„Fegyelmezett és hatékony játékunkkal már eddig is magas szintre tornásztuk fel magunkat a horvát labdarúgás keretein belül, s ezt a teljesítményt szeretnénk nyújtani a továbbiakban is, akár tetszik ez egyeseknek, akár nem. Reméljük, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a találkozót, ehhez azonban Marko Malenica kapus produkciója mellett az egész csapat remeklésére is szükségünk lesz. A pályán lévő adott tizenegy labdarúgó jó futballja a siker kulcsa, és az, hogy például ne kapjunk gólt. Ugyanakkor nem csupán ezért utazunk ellenfelünkhöz, hanem azért, hogy megnyerjük a mérkőzést. Bízom abban, hogy az előttünk álló meccs első másodpercétől láthatja mindenki, nagy terveink vannak és a kilencven perc végén pedig ünnepelhetünk is. Tisztában vagyunk vele, erős csapat ellen mérkőzünk, melyet egy remek edző irányít, de minden meccsünkön megvannak a mi lehetőségeink is, s szeretnénk is ezekkel élni" – zárta gondolatait Nenad Bjelica.

Nenad Bjelica hozzátette, nem fogják feladni játékelvüket, s hűek maradnak ahhoz, melyet a szakvezető keze alatt a csapat játszik.

„Gyakorlatilag nyolc játékosunk nélkül keltünk útra, ugyanakkor a bő keretünk végett nem aggódom, s biztos vagyok abban, hogy így is felvesszük a versenyt a roppant jó minőséget képviselő Rijekával" – fogalmazott a sajtóeseményen az 50 esztendős eszéki szakvezető. „Olyan labdarúgók állnak így is rendelkezésünkre, mint Nejasmic, Fiolic, Brlek, Pilj, Hiros, vagy éppen Ndockyt. A kellő minőség tehát megvan bennünk is és biztos vagyok abban, akik pályára léphetnek, a maximumot is nyújtják a Rujevica-stadion gyepén."

A találkozó helyszínére kedden délután kelt útra az NK Osijek, amely megtartotta az összecsapás előtti szokásos sajtótájékoztatóját, melyen Nenad Bjelica vezetőedző hangsúlyozta, különösen fontos lesz a megfelelő koncentráció a liga leghatékonyabb támadó alakzata ellen. A már hosszabb ideje sérült játékosokon túl eltiltás miatt Kleinheisler mellett Vedran Jugovic és Danijel Loncar is hiányozni fog az Eszék soraiból.

Szerdán 17 órától a horvát első osztályú labdarúgó bajnokság (1. HNL) 14. fordulójából pótolják a HNK Rijeka–NK Osijek mérkőzését, melyen a listavezető fogadja a tabella második helyén álló eszékieket. Kleinheisler László az előző – Goricával vívott – bajnokin történt kiállítása miatt a kénytelen kihagyni a meccset.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A HNK RIJEKA–ESZÉK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik